Radovi mladih pera

Andrea Berić: Putnik

Zapamti čovječe i nikada ne zaboravi, ovdje si s razlogom.
Živiš jer je Bog tako htio. Podario ti je život da ispuniš određenu svrhu. Koliko god ti se sve ovo činilo besmisleno, itekako ima smisla. Koliko god tvoj križ bio težak, a godine pred tobom duge. I kada ti baš sve krene nizbrdo i poželiš odustati od sebe i drugih, sjeti se da nisi sam. Sjeti se da je Bog uz tebe u svakom trenutku tvog života i da te čuva. Sjeti se svih tih dragih ljudi koje susrećeš svakoga dana i kojima značiš.
Razmisli prije svega kako bi njima bilo kada bi shvatili da te više nema. Tvoja bol bi možda nestala, ali bi zato prešla na njih. Sigurno ne želiš priuštiti patnju svojim najbližima. Ustraj. Ustraj svakog novog dana.

Nitko nije rekao da tijekom života teče med i mlijeko. Nitko nije ni rekao da tijekom života teku samo gorke suze. Bit će i dobrih i loših dana. Kako god bilo, ne zaboravi se pomoliti. Ne zaboravi se zahvaliti Bogu kada ti je najbolje, a zatražiti pomoć kada ti je najgore. Jer On zaista ne traži mnogo od nas,a toliko puno nudi zauzvrat. Strpljiv je i milosrdan, voljan saslušati i pomoći. Uvijek budi zahvalan na onome što imaš i ne pitaj zašto baš ti živiš takav život kakav živiš. Znaš i sam da uvijek može gore, ali i bolje.
Ništa se ne događa preko noći. Za svaki cilj potrebno je vrijeme. Neki ciljevi iziskuju dane, dok neki čak i godine da bi se ostvarili. Svakako je bolje pokušati napraviti nešto čak i ako ne uspiješ, nego u startu odustati i vječno se pitati što bi bilo da si ipak pokušao. Svakome od nas je dana prilika koju ne smijemo propustiti. Ti si prolazan putnik na ovom svijetu s nepovratnom kartom, na putu koji vodi u vječnost.

putnik

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori