Radovi mladih pera

Leon Kapeloto: Pula i Vevo

Živim u gradu Vevo. To je mali čisti grad poput Pule. Kada bi se uspoređivalo Pulu i Vevo, moglo bi se zaključiti kako su veoma slični, osim što je Pula malo prljavija. Stanovnici Veva su uvijek veseli i nigdje im se ne žuri  za razliku od Puljana koji uvijek negdje žure kao da stalno kasne. Jednog dana stanovnici Veva iznenadili su Puljane. Došli su im u posjet.

Puljani su pustili  Vevljane da prespavaju kod njih i otišli u Vevo.

Bacali su smeće, pljuvali i bacali žvakaće gume. Zatim su se vratili u Pulu. Kada su se Vevljani vratili, dočekao ih je najprljaviji grad ikad viđen. Sumljali su na Puljane, ali nisu mogli biti sigurni.

Nakon par tjedna, Vevljani saznali su da su to napravili Puljani. Jako su se posvađali i nastao je rat. Jedni na druge su bacali smeće i pljuvali se. Napravili su čak topove i gađali se kuglama smeća. Tu i tamo poletjele bi šake. Vevljani su imali odličnu strategiju. Njihovi kemičari su pravili eksplozivne koktele koji su mogli zapaliti cijeli grad. Puljani su se dosjetili kako bi mogli napraviti vodene topove i ugasiti vatru sa njim. Imali su neko društvo koje je kopalo tajne tunele do Veva i tako su čuli njihov plan pa izvjestili ostatak naroda.Vevljani su se obranili tako što su im bacali dinamit u tunele dok ih nitko nije gledao. Vevljani su željeli pobijediti da pitaju Puljane zašto su im isprljali grad.   Počeli su si bacati vatrene kugle smeća. Taj rat je trajao par dana. Vevljani su jače napali Puljane i okružili ih. Vevljani su ih pitali zašto su im zaprljali. Puljani su im rekli da su bili ljubomorni što je Vevo tako lijep i čisti grad jer su i oni željeli biti u centru pažnje. Puljani su shvatili da su napravili pogrešku i molili ih da im oproste. Vevljani su im nakon nekoliko dana oprostili.

Nakon pola godine  Puljani i Vevljani postali su opet najbolji prijatelji.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori