Radovi mladih pera

Ivana Grgurević: Trkač Samuel

U gradu Londonu živio je trkač Samuel. Takmičio se u utrkama na tisuću petsto metara. Zašto je bio tako brz, pitate se. Radio je naporne  treninge. Svaki dan je dolazio na pripreme dva sata prije ostalih. Otrčao bi dva kilometra, a zatim bi napravio  deset šprinteva. Prvo na sto, pa na dvjesto, pa onda na tristo i na kraju na šesto metara. To bi ponovio pet puta. Kada bi ostali došli, napravio bi trening s njima.

Jednoga dana, on i njegovi prijatelji otišli su utrku od tisuću petsto metara. Prije natjecanja je Gašpar, jedan od prijatelja, postavio čavle na cilj.

Kako  je Samuel prilazio cilju, probušile su mu se tenisice. Gašpar je utrku završio prvi,  a Samuel bio zadnji. Nakon utrke Samuel je upitao Gašpara želi li ići s njim kupiti nove tenisice. Gašpar je pristao. Nije mu bilo drago što je Samuel rekao da će ovoga puta kupiti tvrđe tenisice.

Prije nove utrke, Samuel je ostavio nove tenisice u svlačionici i izišao van. Gašpar je potom ušao u svlačionicu, uzeo Samuelove tenisice i počeo im trgati vezice. Samuel je odjednom uskočio u svlačionicu, istrgnuo Gašparu tenisice iz ruku i rekao „Znao sam da si ti kriv! Snimio sam te mobitelom! Sad ću to odnijeti sucu!“

Na kraju  je Gašpar suspendiran, a Samuel ostao nepobjediv. Kada se to dogodilo, imao je sedamnaest godina. Poslije je studirao da postane trener atletike. Uvijek je govorio djeci:
„Nikad nemojte biti ljubomorni na druge. Vježbajte, trudite se, radite. Samo tako će te uspjeti“

OŠ Šijana Pula

mentor: Vladimir Papić

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori