Radovi mladih pera

Mateo Petrić: Keni, gdje si krenuo?

Jednog kišnog dana, točno u podne. Ispred kuće moćnog čarobnjaka udari grom i pojavi se biće od munje. Čarobnjak se začudio jer on nikada nije vidio nešto takvo. Pitao je biće zašto je došlo, ali nije dobio odgovor. U trenutku kada je čarobnjak trepnuo biće je nestalo.

Čarobnjak je odlučio pronaći biće. Spremio se i krenuo na put. Prolazio je gradom kada odjednom netko vikne: „Keni, gdje si krenuo?“ Svi ljudi izgledali su začuđeno i pitali se tko to zove velikog čarobnjaka po njegovom imenu. Kada odjednom povikne čarobnjak: „Zašto si došla ovdje Anastasija?“ Anastasija živahno odgovori: „Došla sam da te vidim budalice.“ Naravno. Krenu oni do jednog kafića. Anastasija predloži da mu pomogne, a on pristane jer je znao da neće biti lako. Krenu oni tako kada odjednom sleti zmaj velik kao planina. Zmaja je jahao veliki čarobnjak Darud kojemu je trebao novac. Keni reče da će mu dati novac ako im pomogne. Darud prihvati i oni krenu na put.

Dođu oni tako do špilje gdje bi to biće moglo biti. Spreme se za borbu i krenu. Čim su ušli u špilju tlo se sruši i oni padnu. Tamo pronađu ključ i štap od zlata. Uzmu oni te stvari i krenu se penjati gore. Izađu i vide to biće. Biće reče: „Moje ime je Fenix! Slijedite me!“ Svi su bili šokirani, ali su svejedno krenuli za njim. Odvelo ih je do Dvorca Bogova. Na ulazu je bilo udubljenje za štap i ključanica. Keni je stavio ključ u ključanicu i štap u udubljenje. Vrata su se polako počela otvarati. Izbila je jak svjetlost, a u daljini se vidio dvorac iz kojeg se čuo pjev anđela.

Keni se odmah okrenuo i počeo se udaljavati od dvorca. Pjev anđela je odjednom prestao i dvorac je nestao. Keni je upitao: „Stvarno si mislio da će tako slaba magija mene prevariti Fenix? Trebao sam znati da je dvorac lažan!“ Fenix je mislio da će Keni prihvatiti šalu, ali on ga je napao i morao je pobjeći.

Keni i prijatelji su otišli jer ih je Fenix prevarilo. Keni je bio ljut, ali ga je prošlo nakon nekoliko sati. Anastasija je počela živjeti s Kenijem jer su je izbacili iz kuće, a Darud je otvorio bar i nazvao ga Darudova kapa.

OŠ Šijana Pula

mentor: Vladimir Papić

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori