Radovi mladih pera

Dobra vila

Jednom davno živjela je siromašna djevojčica po imenu Sara. Nije imala roditelje i zarađivala je za život pomažući drugim ljudima. Imala je samo skromnu sobicu u kojoj je bio jedan krevet na kojem bi  ležala i maštala kako će postati veterinarka i onda bi počela plakati jer nije imala novaca za školovanje.

Jednog dana dok je šetala susjedovog psa, ugledala je ranjenu grlicu kako leži na travi. Nježno ju je podignula i odnijela  u svoju sobu. Zamotala joj je slomljeno krilo i danima ju je liječila. Kad je grlica ozdravila, Sara ju je pustila da odleti. Nakon nekoliko dana grlica se pojavila na Sarinom prozoru i pretvorila se u dobru vilu. Rekla je Sari da se vratila da joj zahvali što joj je spasila život i da je vidjela kako pomaže ostalim ljudima jer ima veliko srce pa joj sada želi ostvariti najveću želju i omogućiti joj školovanje. Sari su se oči napunile suzama jer nije mogla vjerovati da joj se to može ostvariti.

Krenula je u najbolju školu i nakon mnogo godina učenja uspješno je završila fakultet za veterinara. Na podjeli diploma jedina je bila bez obitelji, ali se pojavila dobra vila s velikim buketom cvijeća samo za nju.

Tea Drandić,

OŠ Šijana, Pula

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori