Radovi mladih pera

Tea Drandić: Bez tebe ne bih uspio

Matija je dječak koji trenira nogomet, međutim nije baš uspješan u tomu. Od kada se rodio sanja o tome kako će postati poznati nogometaš.
Jednog dana Matija je krenuo na trening i saznao je da mu sestra boluje od raka. Dotrčao je do trenera i rekao mu da će uzeti malu pauzu od treniranja kako bi bio podrška svojoj sestri u tim teškim trenutcima. Svojoj je sestri svaki dan kupovao voće i povrće i to bi joj nosio pješke po bilo kakvom vremenu. Njegovu sestru bi to iz dana u dan sve više usrećivalo jer je htjela sve više vremena provoditi s njim.
Jednom prilikom cijela obitelj se skupila ispred bolnice kako bi se fotografirali s njom, ali samo Matija nije došao. Svi su ga tražili, i na kraju su ga našli svog uplakanog ispred njegove dvorane gdje trenira. Rekao im je da bi jako rado htio sudjelovati na Svjetskom prvenstvu, ali da je to nemoguće ostvariti.
Njegova sestra je pobjegla je iz bolnice kako bi Matiji vratila volju za treniranje. Govorila mu je kako ima talenta za postati najbolji igrač na svijetu. Matija se vratio trenirati uz sestrinu pomoć.
Došlo je vrijeme svjetskog prvenstva u nogometu, ali on nije bio u prvoj ekipi. Prolazile su utakmice a on nikako da zaigra. Došli su i do finala. Jedan igrač se ozlijedio i trener ga je odlučio ubaciti zadnjih trideset minuta u igru. Čim se dokopao lopte, Matija je uspio postići gol. Suigrači su ga podigli na ramena i veselili se zajedno s njim. Matija je potom otrčao na tribine prema sestri. Zagrlio je i rekao joj: „Hvala ti što si bila uz mene i navijala za mene. Bez tebe to ne bih uspio“. Ona ga je jako zagrlila i rekla „Bez tebe ja ne bih uspjela ozdraviti. Hvala ti Matija!“

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori