Radovi mladih pera

Marina Kuftić: Prirodna ljepota

Kada sam došla kod bake na selo, prvo što sam vidjela bila je predivna livada prepuna zelenila koje se vijorilo na vjetru. Malo sam šetala po selu i odjednom sam ugledala predivnu kozu kako pase travu.

Bila je bijela poput snijega, a njeni rogovi žutili su se poput pšenice na polju. Krenula sam prema njoj, ali ona je počela bježati jer se uplašila. Krenula sam dalje i vidjela sam konje koji su svi bili drugačiji.

Baka me također odvela do grada gdje sam vidjela razne spomenike, crkve, katedrale i građevine. Prvo što smo posjetile bila je Arena ili Amfiteatar. Arena je velika, okrugla i stara pa ima sivkastu boju građevine. U nju stane puno ljudi pa se tamo često održavaju koncerti raznih pjevača. Zatim smo posjetile i Augustov hram. To je hram iz doba Rima, a nalazi se na Forumu u Puli. Pošto je već pao mrak vratile smo se na selo, a baka i ja cijelim smo putem pričale što smo sve vidjele.

Kada je mama došla po mene kod bake pričale smo joj gdje smo bile. Bila je vrlo sretna jer smo se baka i ja zajedno zabavljale.

Kad sam legla u krevet, nisam mogla prestati razmišljati o svojem divnom zavičaj koji je tako lijep i koji nisam primjećivala jer je sada došlo novo doba i sve se promijenilo. Nitko više nije zainteresiran prirodnu ljepotu koju bi po mojem bi mišljenju trebalo puno više cijeniti.

 

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori