Radovi mladih pera

Matej Kikić: Od diva do zvijezda

Postojao je jedan mali grad na velikom jezeru koji je uvijek bio pun sreće i radosti. Grad je bio pun malenih šarenih kućica u kojima su živjele obitelji s mnogo djece. Upravo ta djeca davala su sreću i radost tom gradiću. Svako popodne djeca bi se okupljala u parku, družila i igrala razne igre.
Jedan dječak po imenu Noel se sa svojom visinom i težinom posebno isticao. Ostala djeca su mu se rugala zbog njegovog izgleda i nisu ga prihvatili u svoje društvo. Govorili su mu kako je div, kako je veći od planete i da izgleda kao napuhana lopta. Noel nije odgovarao na njihove uvrede već je samo tužno sjedio na klupi. On je bio div, svojom visinom koja je bila mnogo veća od njegovih vršnjaka i težinom koja ga je sprečavala u svemu. Duge noći Noel je provodio plačući i maštajući o danu kada će i on biti poput drugih. Njegova jedina i najveća podrška bili su njegovi roditelji koji su ga ohrabrivali. Bio je sve usamljeniji, te je sve više jeo i manje vjerovao u sebe.
Jednoga dana doselila se obitelj iz velikog grada. Bila je to četveročlana obitelj. Tata Mateo nekada je bio poznati i uspješni košarkaš, a u međuvremenu je postao trener. Njegovi sinovi Roko i Dejan su obožavali košarku i trudili su se postići rezultat svoga oca. Imali su svoje košarkaško igralište u dvorištu. Svakoga dana Noel bi proveo sate na svom prozoru gledajući i uživajući u radosti te djece .Mateo je isto promatrao Noela, jer je osjetio njegovu tugu. Svakoga dana bi zvonio i molio Noela da im se pridruži u igri, ali mu to nikako nije polazilo za rukom.
Za vrijeme ljetnih praznika u posjetu Roku i Dejanu došla je njihova rođakinja Luana. Jednog popodneva za vrijeme treninga, Luana je otišla do Noela te su pričali cijeli dan. Pričali su tako danima. Noel se po prvi put u životu osjećao prihvaćen. On je Luani govorio sve svoje tajne i probleme. Ona ga je uspjela nagovoriti da krene trenirati košarku te da će zbog svoje visine biti uspješan. To je bilo jako teško za Noela. Dane je provodio igrajući košarku, a noći je pričao s Luanom. Prihvaćao je i primjenjivao sve savjete od Matea, kao spužva upijao je sve njegovo znanje. Vrijeme je prolazilo, Noel je bio sve viši i mršaviji, a imao je tri najbolja prijatelja.
Novu školsku godinu započeo je kao novo dijete. Ostala djeca su bila iznenađena njegovom promjenom, a najviše su ga zadirkivali kada se prijavio za školsko košarkaško natjecanje. Bila je to utakmica života za Noela. Svojom visinom bio je nedodirljiv, a vještinom koju je stekao bio je nezaustavljiv. Bio je zvijezda večeri. Njegovi roditelji i prijatelji su bili jako ponosni na njega, a Luana je blistala od sreće. Sva ostala djeca su se sramila svojeg ponašanja u prošlosti. Na toj utakmici bio je vlasnik jednog poznatog i velikog kluba. Odmah je primijetio njegov veliki talent i pozvao ga da igra u njegovom klubu.
Godine su prošle, a Noel je postao jedan od najboljih košarkaša u zemlji. Njegov put do košarkaške zvijezde bio je težak i naporan. Išao je korak po korak i pokazao sebi i svima da je sve moguće ako se želi. Oženio se za Luanu i ima troje predivne djece. Postali su jedna skladna košarkaška obitelj, koja je jedinstvom i upornošću ostvarila sve svoje želje i snove.

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori