Nikad ne bi pogodio!

Moj zavičaj

Najvažnije u mome zavičaju (gradu) je vodotoranj koji je krajem 20. stoljeća,  1991. ranjen. Stoji na nogama do 29 godina. Obnova je počela krajem 2017. godine. Vodotoranj je poznat kao Vukovarski kafić i vodovod koji više ne radi. Vodotoranj se nalazi  u Ulici bana Josipa Jelačića u dijelu grada koji se zove Mitnica.

Moj tata Vanja Vidaković slikao je vodotoranj na mnogo načina. Slikao ga je po danu, po noći i u sumrak. Jednom je poveo vatrogasce sa sobom.  Isključio je svijetla na Mitnici,  unio reflektore te ih je upalio kako bi rasvijetlio vodotoranj koji je potom uslikao u mrklom mraku.

Vodotoranj se  može vidjeti iz svakog kuta i svakog dijela grada Vukovara. Vukovar ima još mnogo znamenitosti, ali za mene je vodotoranj najvažniji.

Lucija Vidaković, 3.c

OŠ Nikole Andrića, Vukovar

Učiteljica: Gordana Lončar Besedić

 

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

One thought on “Moj zavičaj

  • Vodotoranj se može vidjeti iz svakog dijela Vukovara, ali kada roditelj dijete aktivno uključi u taj pogled sa svojom pričom, onda taj pogled dobiva posebno na težini i značaju i ima jedan poseban sjaj.
    A kada se to desi već u ranom djetinjstvu, usjeće se u pamćenje i ostaje tu zauvijek da se prenosi iz generacije u generaciju.

    Reply

Odgovori