Nikad ne bi pogodio!

Mjesto koje me čini sretnom

Podne je. Sunce prži. Nalazim se na posebnom mjestu u Jastrebarskom, parku Erdody. To je mjesto koje najviše volim u svojem gradu. U njemu se družim sa svojim prijateljicama još od malih nogu. Volim ga jer je prekrasan.

U njemu se nalazi dvorac koji je pripadao obitelji Erdody. Unutrašnjost dvorca nije moguće razgledati, već samo vanjsku ljepotu, jer ga obnova tek očekuje. Ipak, zbirku vezanu uz dvorac moguće je pogledati u gradskom muzeju. Krajem 20. stoljeća, nakon što u njemu više nije živjela obitelj Erdody, on je postao logorom za djecu bez roditelja. Tamo su o njima brinule časne sestre, tako kažu.

Nedaleko od dvorca nalazi se žitnica u koju se spremalo žito. Danas više ne služi tomu, već je mjesto u kojem se često održavaju kulturna i gospodarska događanja koja uvijek broje mnoštvo posjetitelja, ponajviše iz Jaske.

Uz dvorac i žitnicu, u parku se nalazi i ribnjak, kao i dječje igralište te novootvoreno vježbalište. Ribnjak je velik pa ljudi često za njega kažu da je jezero, ali nije. Na njemu se nalaze mali otočići koji su spojeni šetnicama i mostićima, a na svakome od njih nalaze se stol i klupe. U jezeru ima mnoštvo riba, a po njemu često plivaju patke, velike i male.

Naravno da je park iznimno bogat florom (kao i faunom) pa se u njemu mogu vidjeti hrastovi, vrbe, lipe, borovi, tise i još mnogo više.

Ovo je mjesto koje me najviše veseli u mojem zavičaju jer ima dušu i u njemu uvijek zaboravim na sve svoje brige.

Petra Berdik 7c. ,

OŠ Ljubo Babić, Jastrebarsko

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

One thought on “Mjesto koje me čini sretnom

  • Koliko je lijepo pronaći i prepoznati dušu mjesta koje te veseli. Stvoriti vezu sa poviješću tog mjesta, uživati u prirodi i sve to dijeliti sa prijateljima. Onda zaista zaboraviš brige i prepustiš se pozitivi.

    Reply

Odgovori