Vitezovi Proljetne livade

IZBOR MISS I MISTERA RAZLIČITOSTI

Grickalice, grickalice! Prvorazredne sjemenke i sušeno lišće! – odzvanja Proljetnom livadom, a gužva kao da su se skupili svi stanovnici livade. Zapravo i jesu, i to ne samo livade, nego i svih okolnih vrtova.

Jer danas je taj veliki dan. Biraju se Miss i Mister različitosti! Skupilo se sve živo da pokaže ono u čemu misli da je najbolje različito od drugih, jer različitost je vrlo važna i neophodna.

Pa zamislite da smo svi jednaki, svi izgledamo isto, svi volimo isto, svi pjevamo isto, svi se smijemo isto…pa to bi bilo tako dosadno.

Pa kako bi nam mama ili tata skuhali naš omiljeni ručak ako bi sva jela bila ista? Ne bi imali svoje omiljeno jelo, a niti ono koje ne volimo!

Ili da svi isto izgledamo? Kako bi nas roditelji prepoznali kad bi došli po nas u vrtić? A ako bi svi bili isti, onda ne bi imalo niti veze koji roditelji bi nas uzeli. I oni bi svi bili isti!

Ne bi bilo niti različitih sladoleda, samo jedan, kad su svi ionako isti! I zato je ne samo važno, nego i dobro biti različit! I to znaju stanovnici Proljetne livade. Svaki stanovnik nastoji pokazati svoju najveću različitost. Ove godine u žiriju su Vitezovi Proljetne livade: Filip, Picek, Vanček i Benđi te izaslanici obližnje šumice vjeverica Žirka i sova Mudrica.

Kandidata je bilo puno i svaki je htio pred žirijem, ali i ostalima prikazati prednost svoje različitosti. Fazan Joško se dičio svojim perima i oštrim sluhom, bubamara Klara je pokazivala kako je svojom prehranom veliki prijatelj cvijeću i čovjeku u vrtu, vrapčić Štefek svojim poznavanjem terena, zečić Zrinko se, uz svoja duga uha, hvalio i poznavanjem svih mrkvi u okolici. Na predstavljanje je u svom gracioznom stilu došla i bjelouška Vedrana, otplesao nebeski valcer leptirić Borko, prozujao bumbar Slavko i još mnogi, mnogi drugi.

No žiri je na kraju, uz tešku muku, odlučio:

Miss različitosti Proljetne livade je stonoga Sunčica, jer njenih sto pari cipela nikako nisu mogli proći nezapaženo.

Mister različitosti je jež Tvrtko, koji se pomalo pravio važan mačevajući se sa svojih šest tisuća bodlji, a da nijednom nije ubo samoga sebe.

Kad je izbor završio, počela je velika zabava. Nastupali su grlice, zebe, češljugari i slavuji predvođeni cvrkutom slavnog kosa što je garancija za pjesmu do zore!

 

 

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori