Vitezovi Proljetne livade

TRBUŠNI PROBLEMI GOSPOĐE VIDRE

 

Filip je još doručkovao, Picek se igrao lovica s leptirima, a Vanček glumio nepomičan kip patuljka u vrtu kad je na prozor sletjela sova Mudrica. Donosi važnu poruku od Benđija: Vitezovi Proljetne livade moraju se hitno sastati!

Sva sreća pa je Filip upravo završavao s doručkom, jer koliko god njegova majka podržavala vitezove, obrok, bez obzira koji bio u pitanju, se mora dovršiti na pristojan način.

Brzo je istrčao van, no Picek je to istrčavanje shvatio kao Filipovo pridruženje lovicama, pa je dao gas u potpuno kontra smjeru kako ne bi dozvolio da ga Filip uhvati. Filip je gestikulirao rukama da se vrati, a Picek je mislio kako mu maše u znak prihvaćanja lovica. Srećom je Vanček sve pomno pratio i uspio zaustaviti Piceka upravo u trenutku kad je trčao kraj njega, i to bacanjem kao kad se baca golman braneći penal.

Filip im je, mašući rukama i crvenokosom glavom te poskakujući nestrpljivo, objasnio da ih Benđi hitro treba. A kad jedan vitez treba ostale vitezove, tu se nema što razmišljati! Trčeći su otrčali do rijeke da saznaju o čemu se radi.

Već iz daljine su vidjeli kako Benđi non-stop radi skokove iz vode ne bi li ih ugledao kako dolaze. A s njim je bila i gospođa Vidra. Nitko nije znao njeno pravo ime, svi ju jednostavno zvali gospođa Vidra. A sada je bila gospođa Vidra s problemom, i to trbušnim. Gospođa Vidra jako voli jesti školjke. Baš jako. Zato najčešće jede školjke. Što je postao problem za njen trbuh. Ne iznutra, nego izvana.

Naime, gospođa Vidra zaroni na dno rijeke, uzme školjku i jedan kamen, tada se izvali na površini na leđa i lupa školjkom o kamen koji je stavila na trbuh dok se ne razbije i sa ogromnim zadovoljstvom pojede sadržaj školjke. Ali zbog tolikog udaranja u kamen nju sad boli trbuh, a pogotovo kad iznova i iznova udara školjkom o kamen, odnosno preko kamena svoj trbuh. Ni u ludilu se ne želi ostaviti svoje omiljene hrane, a opet bol u trbuhu je sva jača. Benđija je zamolila da joj vitezovi pomognu kako znaju i umiju.

Ovaj put je Filip istresao rješenje kao iz rukava. Imao je negdje kod kuće još one narukvice za plivanje, one što se napušu pa navuku na ruke djeci koja ne znaju plivati da se mogu kupati. Odrezat će samo jednu polovicu, nju napuhati i na nju gospođa Vidra može staviti kamen dok razbija školjku.

Gospođa Vidra je bila oduševljena rješenjem i što će i dalje moći jesti školjke, a Benđi je izveo rekordan skok uvis uz salto mortale oduševljen što su vitezovi pomogli.

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori