Radovi mladih pera

Osvrti iz OŠ Šijana: Spiderman – Homecoming

Film je nastao 2017. g. Tema filma vrti se oko glavnog lika Spidermana, pomalo zbunjenog srednjoškolca koji se unatoč školskih problema bori sa zlikovcima pomoću svojih nadnaravnih moći.
Mjesto zbivanja radnje je malo predgrađe New Yorka po imenu Queens. Film je još jedan od niza nastalih iz Marvel studija. Napravljen za oko osamdeset milijuna američkih dolara, a zaradio je oko sto osamdeset.
Redatelj, Jon Watts nas je ponovno htio uvesti u svijet superheroja, junaka i zlikovaca iz Marvel univerzuma. Scenarij filma je, kao i inače, napisan pomalo humoristično. Akcijske scene su vrlo dobro povezane s događajima i radnjom. Glumci vrlo uvjerljivo obavljaju svoj zadatak.
Posebno mi se svidio kut snimanja događaja koji ih je prezentirao jako realno. Dobro je izraženo osvjetljenje i stil oblačenja glumaca. Jedina mana filma je da ponekad prebrzo prelazi na sljedeću scenu pa se nekada ne uspije dobro razumjeti radnja određenih događanja. Namijenjen je svim uzrastima i nema posebnu poruku. Cilj mu je zbaciti nas. Uspio je dobiti visoku ocjenu publike i kritičara te je također postigao veliku gledanost. Na skali od jedan do deset, ovaj bih film ocijenio s devetkom.

Ivor Kozić, 8. r

OŠ Šijana, Pula

Mentor: Vladimir Papić

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori