Radovi mladih pera

Osvrti iz OŠ Šijana: Crvena jabuka

Pjesme namijenjene zaljubljenima

Crvena jabuka je sarajevski pop – rock sastav. Djeluju od 1985. godine, ali na žalost, ne u prvoj postavi članova.

Iako se dogodila nesreća članovima sastava, Crvena jabuka postoji već trideset i tri godine. Njihove su pjesme ponajviše namijenjene zaljubljenima pa je tako najviše mlade publike. Imaju mnogo koncerata po Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i u još mnogo država. Na svakom koncertu ima sve više publike i obožavatelja. Publici se jako sviđa njihov stil glazbe jer su riječi pjesama temeljene na stvarnosti. Pjesme su prožete osjećajnošću i većinom imaju umirujući i pomalo tužan ton, a ljudima se najviše sviđa to što se u svim pjesmama mogu zamisliti. Osim, tužnih pjesama, ima ih i nekoliko koje imaju komičnije stihove i pisane su na čakavskom narječju. Većini je prva postava bila bolja zato što su članovi imali jače i ljepše glasove, ali i dalje Crvena jabuka, iako malo promijenjena uspijeva na publiku prenijeti osjećaje i njihove misli.

Nakon nesreće, klavijaturist Dražen Žerić Žera preuzeo je ulogu glavnog vokala, a to mu zasigurno nije bilo lako, ali nije želio da sastav prestane djelovati. Producentska kuća Croatia Records je objavila sve njihove albume. Njihovi najveći i najslušaniji hitovi su: „Tugo, nesrećo“, „Tvoga srca vrata“, „Tamo gdje ljubav počinje“, „Stižu me sjećanja“, „Nekako s proljeća“ i duet sa Željkom Bebekom: „Kletva“.

Ocjena za ovaj pop – rock sastav je 10 zato što uspijeva na publiku prenijeti osjećaje i uvijek su ispunjeni pozitivnom energijom.

Ana Kuhar, 8. r

OŠ Šijana, Pula

Mentor: Vladimir Papić

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori