Radovi mladih pera

Dani OŠ Šijana: Moja obitelj

Moja obitelj bila je kao i svaka druga. Bili smo sretni i zadovoljni sve dok moja mama nije dobila upalu pluća. Odveli su je u bolnicu. Bila je tamo neko vrijeme. Nisam bila doma u tom trenutku, no kada sam se vratila iz škole, znala sam po izrazima lica da nešto nije u redu. Rekli  su mi da je u bolnici i da ćemo je ići ubrzo vidjeti.

Za vikend, stigli smo do bolnice, čekala sam je u dvorištu s tatom, no on je rekao da ide po nju pa sam sjela na klupu i svašta mi se motala po glavi. „Hoće li biti dobro?“ „Što će se dogoditi kasnije?” Sjedila sam  i gledala u prazno. Zagledala sam se u nešto. Imala sam osjećaj kao da nisam tu sve dok nisam čula glas svoje mame. Kao da me je “probudila”. Sve ovo događalo se 2016. godine. Sljedeća godina prošla je vrlo brzo i slabo je se sjećam.

Došla je 2018. godina i tek sam tad saznala da moja mama ima rak. Nisam znala što da kažem. Kada su mi to rekli, ja sam odgovorila s “ok”.  Stisnula sam šake, okrenula se i vratila u sobu.

Odlazila je na  terapije i zbog jakih lijekova joj je otpala kosa. Kada je došla doma nisam je mogla pogledati u oči. Sramim se toga danas! Rekla sam joj “oprosti” i zagrlila je.

Sada je 2019. godina. Moja mama je pravi borac. Doktori kažu da je malo bolje. Uglavnom, nadam se da vi i vaša obitelj ne morate proživljavati ovako nešto tragično. I nadam se da vam se svidjela ova priča.

Katarina Škalec

OŠ Šijana, Pula

Mentor: Vladimir Papić

 

 

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori