Radovi mladih pera

Osvrti OŠ Šijana: Whatever People Say I am, That’s What I’m Not

Whatever People Say I am, That’s What I’m Not  album je engleskog rock benda Arctic Monkeys. Oni su engleski garage rock/indie rock/post-punk revival sastav iz High Greena, predgrađa Sheffielda. Osnovani su 2002. godine.

Trenutačni članovi su Alex Turner (vokal, gitara), Jamie Cook (gitara), Matt Helders (bubnjevi, prateći vokali) i Nick O’Malley (bas gitara). Album je objavljen 23.siječnja 2006. godine. Izdavač je Domino Recording Company.Cover. Na albumu je fotografija Charlesa McClurea, bliskog prijatelja benda. Naslov albuma je citat iz romana “Saturday Night, Sunday Morning” koji je napisao Alan Sillitoe. Bio je najbrže prodan debitantski album u povijesti britanske glazbe. Također se podudarao s rekordima The Strokesa i Oasisa na NME Awards 2006. god. Kod Turnerovog pjevanja ističe se njegov jaki britanski naglasak. U albumu donosi opise tinejdžerskog svijeta, sanjarenja i noćnog svijeta. Alex ima neobičan način za opisivanje kulture Sjeverne Engleske. Ne romantizira ga, niti ne vrijeđa. Ovaj album uspio je privući mnoge tinejdžere jer su mogli povezati svoj život s dinamičnim pričama koje su u pjesmama. Većina pjesama su živahne s brzim tempom, osim Mardy Bum i Riot Van. Ovaj album je jako dobar budući da je debitantski. Pjesme imaju dublje značenje i ostaju u glavi na nekoliko dana.

Meni je ovo jedan od najdražih albuma Arctic Monkeysa. Podsjeća me na rano djetinjstvo jer sam ga jako često slušala na radiju.

Lara Šljivić

OŠ Šijana, Pula

Mentor: Vladimir Papić

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori