Preporuke

Dobitnici majica udruge Mlada pera

Rekli smo već da nam radovi za natječaj Različitost pristižu sa svih strana, redovito emailom, prvi poštom je stigao iz Svetog Đurđa. Najavljeni su nam radovi i iz Tomislavgrada, a šuška se nešto i o Bavarskoj. Prvi natječaj pa odmah međunarodni:)

Radovi na naš natječaj pristižu emailom, poštom, individualno, organizirano od strane škola…Došlo nam je i nekoliko radova učenika 8.B razreda osnovne škole „August Harambašić“ Donji Miholjac, svi jednakog naslova (ali naravno različitog sadržaja, pa natječaj je na temu RAZLIČITOST ), što očito znači da su imali zadanu temu od strane nastavnice hrvatskog jezika. Veseli nas da nastavnici prepoznaju naše namjere i cilj i uvrštavaju nas u redovnu školsku aktivnost!

Dragi mladi literati, vi ste jednostavno fantastični,  došla je i preporučena pošiljka sa 3 rada osmih razreda IV. osnovne škole Bjelovar i moram reći, bit će posla sa pretipkavanjem u zajednički direktorij na računalu, no svakako motivirajućeg posla!

Došao nam je poštom i rad iz OŠ Brezovica za koji bismo voljeli znati je li priča fiktivna ili iz stvarnog života.

Još je mjesec i pol do kraja natječaja, ali pripremni radovi polako prelaze u završne radove. Majice Udruge su gotove (imamo i 5 prvih vlasnika, njihova imena malo kasnije), dizajnirane su i naručene plakete za dobitnike (plakete su – ma divota – i u dilemi sam da se pohvalim izgledom ili da ostanu super iznenađenje na dodjeli), katalogiziraju se prispjeli radovi, svakodnevno obnavlja popis škola iz kojih pristižu radovi, a podigao sam i zaista prekrasan i šarolik paket suvenira za buduće dobitnike u Turističkoj zajednici grada Čakovca – hvala na prelijepom sponzorstvu!

Znamo već da je natječaj Različitost za sve osnovnoškolce, tema je za sve uzraste ista jer pojam različitost ima vrlo široko značenje i može se primijeniti na bezbroj područja, pa neka svaki pojedinac piše o onoj temi/području na koje ga pojam različitost prvo ili najviše asocira, ili ga neka radnja najbolje opisuje. Iz OŠ Ljubešćica došla su dva rada i to učenica 3. razreda! I one itekako znaju što je različitost!

Reklo bi se već da se stvari odvijaju filmskom brzinom: podnesen je zahtjev za ISBN Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici jer izdavač knjige je udruga Mlada pera, a u međuvremenu je dogovoreno i novo sponzorstvo sa OPG Almasi iz Dunjkovca – i oni će dati paletu svojih proizvoda za originalni međimurski pinklec našim budućim dobitnicima i njihovim pratnjama.

I početak ovog novog tjedna, a kako drugačije, nego s dobrim vijestima! Na natječaj nam je stigla i jedna slikovnica učenika 1. – 8. razreda PŠ Dubrovčan, a u sponzorstvo su se uključile još, a tko drugi nego žene, i to žene iz Udruge žena Nedelišće. Kako smo odlučili svakom pobjedniku/ci i njihovoj pratnji dati pinklec s originalnim međimurskim proizvodima, Udruga žena Nedelišće je odlučila da taj pinklec bude originalni međimurski ceker, a kako je 6 osoba doniraju 6 pravih cekera koje same izrađuju. Hvala vam!

I dakle, nakon malog izvještaja, evo i dobitnika majica udruge Mlada pera:

Željko Bakšaj

Andrea Krejči

Vesna Mestrovic

Sandra Požgaj Jambrošić

Sadlek Darko

Čestitke sretnim dobitnicima!

Osnovnoškolci i polaznici hrvatske nastave u inozemstvu, vi nam i dalje šaljite svoje radove na temu Različitost, a zajedno sa srednjoškolcima šaljite svoje radove na bilo koju temu za objavu na vašem portalu Top generacija!

Top generacija

 

 

 

 

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori