Radovi mladih pera

Amelia Kramar: Klon Teo

Ah, napokon je došao taj dan. –  reče Teodor i uzbuđeno ustade iz kreveta. Dotrčao je u boravak i uzviknuo: – Danas je subota i putujemo u Brazil.

Teodor je imao i vlastiti stroj za kloniranje koji je sam napravio i za koji je znala samo  njegova obitelj. Otišao se se umiti i spremiti se za današnji dan. Doručkovao je i otišao vani kako bi rekao svojim prijateljima da ide na putovanje. Kada je došao kod prijatelja, veselo je rekao: – Slušajte, slušajte danas putujem u Brazil na mjesec dana! Njegovi prijatelji nisu bili baš sretni jer će im Teodor nedostajati.

Jedan od prijatelja ga je upitao: – Zašto si toliko sretan? – a Teodor odgovori – Zato što ću upoznati i vidjeti Brazil.

Jedna djevojčica reče: – A što ćemo mi bez tebe? –

Teodor će na to: – Ljudi imam plan: Dođite kod mene pa ću vam nešto pokazati.

Vauu – rekli su prijatelji kada su ugledali stroj za kloniranje. – Zašto si nas doveo ovdje? – prijatelji su se počeli zapitkivati.

Ako vam ovo kažem nemojte nikome reći. – Prijatelji su pristali, a Teodor im je pokazao stroj i kako radi.

Ovo ću upotrijebiti kako ne biste bili tužni dok me nema – reče Teodor.

Kasnije im je sve objasnio i prijatelji su pristali. Odlučio se klonirati deset minuta prije puta, a njegovi prijatelji su sakrili klona u ormar kako ga nitko nebi uočio. Petnaest minuta nakon Teodorovog odlaska, klon se počeo ponašati kao da nešto nije u redu tj. njegovo ponašanje nije bilo ni približno Teodorovom. Prijatelji su se pitali što se događa. Više nisu mogli izdržati s njim pa su odlučili zvati Teodora i pitati ga što da naprave. Rekao im je da otiđu na internet te da malo istraže nešto o klonovima. Tražili su po svakakvim internet stranicama no nisu ništa uspjeli naći. Naišli su na stranicu “Nešto više o klonovima”. Saznali su da je zapravo klon Teodora , zločesti klon. Klon Teo je cijelo vrijeme hodao po kući i radio nered. Smirili su ga tako da ga je Jasna zagrlila svim svojim srcem. Tada se smirio i mazio s njom. Saznali su da njemu treba samo malo više pažnje i ljubavi.

Kada se Teodor vratio upitao je:

Jeste li se zabavili? – Rekli su da im je bilo predobro. Sve su mu ispričali, a on je bio jako sretan jer je sada Teo dobar i marljiv. Kasnije se Sara sjetila:

Kako ćemo ukloniti klona?- Razmišljali su i razmišljali dok se Borna nije sjetio da ga uopće ne trebaju ukloniti već ga pustiti da živi s njima i da Teodoru bude blizanac.

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori