Radovi mladih pera

Tomislav Šimac: Minotaur

Nekada davno u Grčkoj na Kreti živjelo je mitološko biće Minotaur. Živio je sam u labirintu. Tamo su ga zatvorili da čuva vrijedna bogatstva.

Minotaur je bio visok dva i pol metra s glavom bika i tijelom čovjeka. Jedan mladić imena Roberto u selu se raspitivao o labirintu, ali su mu seljaci govorili da je naporan. Jednog je dana odlučio krenuti u labirint. Tamo je bio danima. Borio se protiv zmija, pauka, buba, divljih zvijeri i na kraju ostao bez oka. Nastavio je dalje i naletio na velikog i snažnog Minotaura. Kada ga je Minotaur vidio, krenuo je prema njemu zakrvavljenih očiju. Roberto je iz torbe izvadio meso za put, a Minotaur je stao. Rekao je da će mu dati sve meso koje može pojesti do kraja njegovog života. Minotaur je prihvatio i stavio ga na sebe. Počeo je trčati prema kraju labirinta. Nije bilo tako lako, bilo je sve više prepreka. Pri kraju labirinta su naišli na zmaja imena Enderdragon. Bio je crn i bljuvao je vatru. Minotaur se borio protiv njega, ali nije mogao pobijediti. Jedni način je bio da otvori portal i da tamo pošalje zmaja. To je i napravio, ali je uhvatio zmaja i skočio s njim u portal.

Na kraju  labirinta je bio čarobnjak koji ostvaruje jednu želju. Roberto je zaželio da se vrati njegov prijatelj Minotaur i komad mesa koji koliko god jedeš ne može nestati. Minotaur se  vratio i nastavio živjeti s dječakom.

OŠ Šijana Pula

mentor: Vladimir Papić

 

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori