Radovi mladih pera

Paola Brletić: Tjedan iskupljenja

Svi odavno znamo priču o tome kako su nastale piramide. Sagradili su ih robovi koji su bili prisiljeni na to od strane faraona. No postoji jedan dio priče za koji vjerojatno niste čuli. Zato ću vam je ja sada ispričati. Robovi su bili izgladnjeli  jer bi za sve to dobivali  komad kruha i malo vode jednom u danu.

Jednog dana kada je bilo vrijeme za “objed” dobili su pljesniv kruh. Robovima je nakon toga bilo slabo, nisu više mogli raditi. Nakon nekoliko dana umrli su od trovanja hranom. Faraon je bio tužan, ali ne zbog toga što su robovi umrli, nego jer mu sada nitko ne može izgraditi piramide. Svaki dan je molio bogove za pomoć dok mu se nije jedan od bogova obratio.

Rekao mu je da ima tjedan dana da se iskupi, zato što mu ne može pomoći ukoliko ne učini dobro djelo nakon svih groznih stvari koje je učinio. Faraon je tri dana i tri noći razmišljao kako da se iskupi za sve one grozote. Napokon je odlučio da će se pokušati iskupiti tako to svim beskućnicima u njegovoj zemlji nađe dom.

To je i učinio. Nakon što je prošlo tjedan dana od razgovora, do njega su došli svi bogovi. Rekli su da mu opraštaju i da će mu pomoći izgraditi piramide.

Svi su u jedan glas izrekli neke čudne riječi. Kamenje se samo počelo podizati i slagati u oblike piramida. I tako su zapravo egipatske piramide i nastale. Zbog toga su tako čvrste i izdržale sve do danas.

OŠ Šijana Pula

mentor: Vladimir Papić

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori