Radovi mladih pera

Pasji život

Moj je život drugačiji od svih drugih. Ja sam mala pufasta kuglica. Hodam gradom u potrazi za malo pažnje. Nitko ne obraća pažnju kada prolazim pored njih.

Očito ljudi u ovom gradu ne poštuju pse lutalice. Znam nekoliko pasa koji su čak protjerani iz vlastitog doma. Ja spavam iza zgrade na malo kartona što mi je jedna ljubazna djevojčica položila. Ona bi me uvijek podragala i mahnula, no kako se odselila u neki drugi grad ja sam morao naći nekog drugog tko će me hraniti. Uz dane i dane traženja našao sam jedno mirno mjesto.

Jednoga je dana starija žena došla da nahrani mačke u okolici. Ugledala me. Smjesta je donijela hranu za pse. Po mirisu sam shvatio da ima psa. Bio sam u pravu. Jednog dana sam je ugledao kako šeta svog maltezera. Prošlo je nekoliko mjeseci otkako me je hranila. Jedne mirne subote se došetala do mene i odvela me u svoj dom. To mi je bio najljepši dan na svijetu. Upoznao sam njezinog maltezera. Nisam upamtio kako me zvala. Bivši me vlasnik zvao Rex, ali otkako me ostavio na ulici, prolaznici su me svakako znali zvati. Jednog me dana odvela u veterinarsku postaju. Veterinar je govorio nešto nerazumljivo, a ona je bila sve tužnija i tužnija. Otada sam redovno dolazio na preglede. Osjećao sam bol u tijelu. To mi je bio zadnji put da sam vidio vlasnicu. Probudio sam se na nekom zelenom stolu, a oko mene su bili veterinari. Osjećao sam zatezanje i bol u trbuhu. Odveli su me u šinteraj gdje sam uginuo nakon godinu dana.

Roko Kušanić

OŠ Šijana, Pula

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori