Nikad ne bi pogodio!

KAK SO NEGDA ŽIVELI

Čuda pot sam čula od stare bake i dedija kak je nam deci denes lepo. Oni so to se ne meli kaj mi imamo i kak se naši roditelji z nami boravijo.

Negda je bilo bole siromaštvo i za svaki dinar so gledali kam bodo ga deli i za kaj bodo ga potrošili. V školi so deca na pločice pisali i čuda pot v školo bosi peške išli. Dok so dimo dojšli, ne so odma išli zadačo pisat, nego krave post. Tam so se dečki znali nogometa igrati z loptom kero so  somi naprajli od storih krpi, a puce so vence od cvetja plele. Po večeraj so čuda pot tabrihe meli. Tam so se zbrali si sosedi i rodbina pa so perje čehali ili v jesen koruzo lupali i v kurožjoke pospravlali. Posle so se veselili, popevali i plesali do jutra.

Zno mi baka čuda pot povedati kak so sako slivo i jaboko pobrali i, ak so jo ne prodali, onda je deda zažgajorjo pa je posle žganico prodo.

Jeso negda čuda delali, ali reče mi baka da so mirno živeli. Denes si sam na vure gledijo i več nišči za nikoga preveč časa nema. Stolno si sam nekam kesnijo, čuda naprajti morajo i za stariše ljude časa nemajo.

Lea Zadravec, 5.r

Osnovna Škola Gornji Mihaljevec

mentorica: Lidija Novak Levatić, prof.

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori