Radovi mladih pera

Lucija Špada: Ja vampir

Od te noći više ništa nije bilo isto. Mojih roditelja više nema. Ne znam ni kako sam ja ostala živa.
Roditelji i ja vraćali smo se sa zabave moje tete. Moj brat George nije bio na toj zabavi zato što je imao temperaturu. Večer je bila divna, ali se pretvorila u katastrofu. Vozili smo se preko mosta. Moj tata je izgubio kontrolu nad automobilom i pali smo u vodu. Ja sam preživjela. Ni sama ne znam kako. Ne sjećam se ničega. Moji roditelji nisu preživjeli. Otada sam jako tužna. George je bio slomljen. Nisam znala kako mu pomoći. Htjela sam se posvetiti samo njemu pa sam zbog toga prekinula s dečkom.
George i ja sada živimo kod tete. Ona je vrlo mlada pa ne zna niti kako odgajati djecu to jest tinejdžere. Nije nam bilo toliko loše, samo što smo htjeli da su naši roditelji s nama. Uz sebe sam imala svoju najbolju prijateljicu Karlu. Nije mi dozvolila da budem tužna. Jednostavno uz nju sam se osjećala bolje. George je bio sve tužniji. Počeo je piti i drogirati se. Pokušavala sam mu pomoći, ali mi jednostavno nije dozvolio.
Krenula sam opet u školu. Naravno uz mene je tu bila Karla, a i moja druga prijateljica Lola. Ona je malo vrckava i ne shvaća sve stvari ozbiljno. Učenici su mi po hodnicima govorili da im je žao, ali nitko zapravo nije znao kako mi je. Iza škole, vidjela sam kako moj brat puši travu s nekom Viki. Poludjela sam! Dotrčala sam do njega i počela vikati. Nije ga bilo briga, samo me otjerao i nastavio kao da me nema. Otišla sam u toalet i počela plakati.
Kada sam došla doma, nisam znala što ću učiniti. Mislila sam da bi bilo najbolje da sve kažem teti Ivani. Ona to baš nije dobro podnijela. Otrčala je do Georgeove sobe i sve pretražila dok nije našla ono što je htjela. George i Ivana svađali su se danima. Na kraju je pobjegao od kuće i nestao na nekoliko dana.
Tih nekoliko dana bilo je užasno. Mislila sam da ga više nikad neću vidjeti. Međutim, jednog dana, pojavio se na vratima u pratnji nekog nepoznatog dječaka. Izgledao je puno bolje i smirenije. Predstavio nam je svojeg prijatelja. Zvao se Stefan. Objasnio nam je kako je on zaslužan za njegovu transformaciju i kako mu je on pomogao da prebrodi smrt naših roditelja. Iako je George bio izliječen, izgledao mi je čudno. Kao da to nije više bio moj brat.
Sutradan se na vratima ponovo pojavio Stefan. Bio je misteriozan, obučen u crno. Rekao je da ga je ravnatelj poslao kod mene da mu pokažem školu.
Provela sam ga kroz našu školu, pokazala sve učionice i bio je zapravo jako zanimljiv iako nije previše pričao. Počeo mi se sviđati. Družili smo se u školi i družili se u vrijeme školskih odmora. Nakon nekog vremena, otišli smo zajedno na zabavu kod Tina. Na toj zabavi Stefan me poljubio. Bili smo skupa cijelo vrijeme i nakon dugo vremena ja sam opet postala vesela. Jednog dana smo se šetali obližnjom šumom. Pala sam i porezala sam se. Stefanovo lice poprimilo je čudan izraz. Oko očiju su mu se mogle vidjeti žile i oči su mu se zakrvavile. Izgledao je prilično strašno. Nisam znala što mu je. Rekao mi je da se mora malo udaljiti i smiriti jer ne podnosi krv. Kasnije smo se rastali i otišli svatko svojoj kući.
Čim sam ušla u kuću otišla sam proučiti na internetu zašto bi se netko mogao tako ponašati. Ispostavilo se da je on vampir, ali mi nije bilo jasno kako hoda po svjetlosti dana. Otišla sam do njega i pitala ga što je on. Priznao mi je da je vampir. Preplašila sam se i počela trčati. Odjednom se sa svojom super brzinom pojavio ispred mene. Rekao mi je da me neće pustiti i da ne želi da ga se bojim. Otišli smo u njegovu kuću. Objasnio mi je da može hodati tijekom dana pomoću prstena kojeg nosi i da živi već sto četrdeset i pet godina te da se ne hrani ljudskom krvlju već životinjskom. Objasnio mi je i da vampir može postati osoba koja transfuzijom dobije vampirsku krv. Zamolio me da nikomu ne pričam ono što mi je povjerio. Obećala sam da će to biti naša tajna i rekla da se i dalje želim viđati s njim. Kada smo se pozdravljali, Stefan je dotrčao do mene i ugrizao me za vrat. Ispio mi je svu krv iz tijela i zatim dao svoju krv. Postala sam vampir.
Sad u ovom gradu nije samo jedan vampir. Ima nas više. Čekamo vas, čekamo novu hranu. Ti koji sada čitaš ovo pazi se jer možda upravo stojim iza tebe i čekam da okusim tvoju krv.

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori