Radovi mladih pera

Lucija Begonja: Prespavanac

Danas je moja prijateljica Nelly došla prespavati kod mene. Mojih roditelja nije bilo kući pa sam je pozvala da mi radi društvo. Uzele smo raznorazne grickalice, pića, skakale po kaučima i gledale filmove….. Uglavnom bilo je jako zabavno.

Dok smo slušale muziku netko je pozvonio na vrata, no mi smo ignorirale i nastavile tulum. Zvono je počelo sve jače zvoniti. Malo smo se prepale. Otišle smo zajedno pogledati kroz špijunku, ali tamo nikoga nije bilo. Vratile smo se tulumariti i zaboravile na sve.

Došla je ponoć, a mi smo još tulumarili. Nakon pola sata, bile smo toliko iscrpljene da smo otišle u krevet. U sobi je bila televizija pa smo je odlučile upaliti kako bi lakše zaspale.

Usred noći, otišla sam u toalet i kada sam pogledala na sat, bilo je tri sata i dvije minute ujutro. Umila sam se i pogledala u zrcalo, a u njemu sam vidjela čovjeka sa sjekirom. Zažmirila sam i opet otvorila oči kako bih se uvjerila da to što vidim nije istina. Laknulo mi je kada sam shvatila da mi se samo pričinilo.

Nelly i ja smo se družile ostatak sljedećeg dana i ništa se čudno nije dogodili. Ja, ipak nisam mogla prestati razmišljati o onomu što sam vidjela u zrcalu.

Došla je i noć. Nelly je morala poći kući. Pozdravile smo se i rekle: “Vidimo se u ponedjeljak! “. Sutradan, roditelji su mi se vratili s puta i prepričali mi što su sve vidjeli. Pola sata kasnije, roditelji Nellyini roditelji zvali su mog tatu i čuli smo jako loše vijesti. Umrla na putu do kuće. Sumnja se da je to bio neki čovjek sa sjekirom.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori