Vitezovi Proljetne livade

NOVA STARA KUĆA KORNJAČE ISKRE – nastavak

…udruzina uvodna priča…

Kornjača je htjela proslaviti svoju pobjedu u utrci, jedino ju je mučila još jedna stvar. Nikako nije mogla prihvatiti onu jednu kockicu ilovače na oklopu. Smatrala je da zbog nje nije dovoljno lijepa. Kako bi ipak proslavila svoju pobjedu, odlučila je to na trenutak zaboraviti. Pozvala je mnoge životinje, naročito Vitezove Proljetne livade. Mnogi od njih nisu znali kamo doći pa je kornjača Iskra napisala na komad drveta svakome:

Dragi prijatelji, molim vas

da dođete na jezero da

proslavimo moju pobjedu.

Svi gosti su se zajedno okupili par kilometara prije jezera i dogovorili da joj svi zajedno pripreme neko malo iznenađenje. Dogovorili su se da, kad ona usne nakon proslave, ukrase oklop s puno boja. Znali su da ju unatoč pobjedi muči njezin izgled. Tako su došli da njezinu zabavu i čestitali na pobjedi. Iskra se jako razveselila i ponudila im da pojedu sve što je pripremila. Sve je bilo jako lijepo servirano na listovima. Kad su se svi dobro najeli, polako su se razišli, ali naravno onaj dogovor još uvijek vrijedi. Svi su se našli tri sata nakon zabave iza drveta za kojim je Iskra spavala. Svaki od njenih prijatelja donio je nekoliko šarenih boja. Onda su prijateljici počeli ukrašavati oklop. Neki su crtali sunce, a neki mjesec. Zabavljali su se i činili su dobro svojoj prijateljici, a to i je bit prijateljstva!

Ujutro se kornjača probudila, pomolila glavu van iz oklopa i ugledala obojan oklop. Sva se razveselila. Sada je znala da će biti lijepa pa se nije bojala kako naći dečka. Kada je pala noć, shvatila je da joj je netko zvijezde i mjesec obojao s neonskom bojom tako da je svjetlila u mraku. To ju je opet zabrinulo…

Dogodilo se stvarno nešto neobično, pokraj nje je prošla jedna kornjača po imenu Vatroslav. Poprilično ju je gledao i jako mu se svidjela njezina neobična boja na oklopu. Ona se ipak sramila i samo ga je nekoliko puta krišom pogledala. Kada ona nije gledala, prišao joj je i pitao je može li mu biti cura. Pristala je! I već znate: zajedno su živjeli do kraja života i divili se njezinim neonskim zvijezdama na oklopu.

Napisale: Anesa Knezić 2.r. i Anamarija Knezić 6.r.

 OŠ Gornji Mihaljevec

Mentorica: Lidija Novak Levatić

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori