Vitezovi Proljetne livade

PUŽEK MUŽEK I PROBLEMI S TEŽINOM

Pužić Mužić nije imao puno problema, ali koji put su mu se potkrale greške i problemi su se jednostavno gomilali i gomilali. Tako je bilo i ovaj put…nije se sve odvijalo tako kako si je pužić Mužić zamislio i isplanirao. Počelo je sve naopačke. Gusjenica Tenka nije se, nakon nagovaranja da pristane na utrku i svađe radi te utrke s kornjačom, više htjela družiti s njim pa je Pužić Mužić u međuvremenu  isplanirao kako će se utrkivati s kornjačom Iskrom: polako pa kako bude! Kada je opazio da u njegovoj sobi nema kućice, ostao je žalostan jer je znao da ne može sam puzati i da će ga kornjača nadigrati i biti brža. Nije se mogao sjetiti gdje je ostavio kućicu. Počeo je mrmljati i sve bacati oko sebe i nije htio ništa pospremiti, već je počeo plakati i puštati velike sline te se sakrio i od tuge i žalosti te je zaspao.

Sutradan je bio dan D. Morao je kornjači reći da će se utrkivati, ali kako je bio gol, nije mogao među ostatak svijeta. Bilo ga je sram i nije se osjećao dobro. Nagomilao je svu hranu koju je prikupljao i počeo je polako jesti. Jeo je i jeo tako dugo dok nije sve pojeo. Postao je strašno debeo, ali nije riješio svoju tugu i bijes radi toga što se nije mogao sjetiti gdje mu je kućica. I gusjenica Tenka ga je  došla posjetiti, ali joj nije htio otvoriti vrata. Ona je bila vitka i lijepa, a on debeo i ružan! Tako se i osjećao: ružno i debelo. Ništa više nije htio jesti.

Gusjenica Tenka nije odustajala. Nakon nekoliko dana malo pomalo zadobila je njegovo povjerenje i pustio ju je u sobu. Vidjela mu je samo ticala jer se skrivao iza zastora, ali rekla mu je da mu je kuća svježe oličena kako je htio što ga je zbunilo. Napokon se sjetio da je spomenuo farbanje kuće Tončeku majstoru koji ga je očito ozbiljno shvatio i uzeo kuću kad se Pužek Mužek tuširao. Nikako ga nije mogao čuti jer je Tonček tihi mrav. Pužek Mužek zamolio je Tenku da ode po kućicu i da mu je donese. Kada mu je donijela, uvukao se na jedvite jade u kuću i od gladi srušio. Tenka ga je „probudila“ jednim slasnim listom salate. Mljackao je neprekidno sve dok taj cijeli list nije pojeo. Energija iz zelenog povrća dala mu je snagu, a Tenka ga je hrabrila da ode kornjači i da dogovori utrku.

Napokon, utrka je trebala početi i Pužek Mužek hitao je k’o raketa. Kornjača je bila ipak nešto brža, no to ga nije smetalo jer mu je Tenka obećala da će mu pomoći u mršavljenju i da će zajedno trenirati uz gredice salate na vrtu. Jednom će, uz trud i prijateljsko druženje, ipak pobijediti, ali to nije ono najvažnije, zar ne?

Napisali: Lea Posel,6.razred i Teo Posel,1.razred

OŠ Gornji Mihaljevec

Mentorica: Lidija Novak Levatić

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori