Vitezovi Proljetne livade

Božić na Proljetnoj livadi

Jutro je. Filip je kao i obično ustao iz svojeg toplog kreveta. „Već je Badnjak“, začudi se on. Bijeli snijeg bio je posvuda po livadi. Filip je odmah otrčao po svoje prijatelje.

Nije još bilo ni devet sati ujutro, a već su Filip, Picek, Vanček i Benđi bili vani, grudali se i sanjkali. Vanček je pogledao na sat. Danas mu dolazi rođak Hugo iz Meksika. Dugo se nisu vidjeli, a ni ostali vitezovi ga nisu upoznali. Vanček je bio uzbuđen. Kako se bližilo vrijeme ručka, družba je krenula kući. Putem su uzeli prekrasno božićno drvce. Vančekova mama ih je dočekala s iznenađenjem: u sobi ih je čekao Hugo. Hugo je bio vrtni patuljak čarobnog osmijeha i veselih očiju. Nosio je plavu majicu s crvenim vezom i zelene hlače sa svojim imenom. Nakon što su svi zajedno okitili bor, Hugo ih je iznenadio meksičkom pinjatom. Bili su oduševljeni. Nakon toga krenuli su čestitati Božić ostalim prijateljima.

Šuma je bila čarobno okićena. Kao iz sna. Stotine životinja okupile su se na Proljetnoj livadi. Pjevale su božićne pjesme i plesale. Svi su osjećali božićni duh. Bio je to divan i poseban dan na Proljetnoj livadi.

Marija Zubak, 3. C i Andrija Zubak 6. A

OŠ Petra Zrinskog, Zagreb

Mentorica: Dijana Grbaš Jakšić

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori