Vitezovi Proljetne livade

Na jednoj livadi

Na jednoj livadi živjele su malene životinje poput mrava, gusjenica, stonoga, puževa, glista… Svi su živjeli u miru i skladu bez svađe i nasilja.

Jednoga dana mrav stražar vidio je sive oblake boje grafita. Sva bića bježala su prema velikom grebenu. Ubrzo su počele padati ogromne kapi kiše koje su potopile cijelu livadu. Nakon nekog vremena kiša je stala, ali  nije se vidjelo ništa osim vode i drveća. Kako se voda nije povlačila, životinjama je ponestalo hrane. Gusjenice i mravi su se dogovorili s vrapcima da im donose hranu dok su se puževi malo stisnuli da daju mjesta i drugima u svojim kućicama. Sve je bilo dobro dok se orlovi nisu usprotivili zbog toga što su vrapci davali gusjenicama i mravima hranu. Orlovi su mislili kako će nestati hrane i da je neće biti za njih. Orlovi su radili pobune tako što su druge životinje bombardirali kamenjem, krali im hranu i rušili vrapčiće. Vrapčići to više nisu mogli izdržati pa su održali šumski sastanak. Na polovici sastanka slavuj izviđač rekao je kako se voda slijeva u obližnju rijeku.

Nakon toga vrapčići i orlovi bili su u dobrim odnosima, a mravi su se odužili tako što su napravili velika gnijezda za vrapčiće.

Grigor Vučevac, 6. C i Marko Vučevac, 3. A

OŠ Petra Zrinskog, Zagreb

Mentorica: Dijana Grbaš Jakšić

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori