Radovi mladih pera

Osvrti iz OŠ Šijana: Bohemian Rhapsody

Bezvremeni film

”Bohemian Rhapsody” je britansko – američki biografski film iz 2018. godine. Film govori o glazbenoj karijeri britanskog rock benda Queen i životu njihovog legendarnog frontmena Freddieja Mercuryja.

Prema kritičarima, film je dobro ispričao priču o njegovom životu, a publika je još više uživala u njemu. Glumci su jako dobro utjelovili likove, pogotovo glavni glumac Rami Malek koji je dobio prestižnu nagradu Golden Globe za svoj nastup u filmu. Svaka scena je bila pomno osmišljena i snimljena. Redatelj je jako dobro prikazao priču iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća tako da i mlađa publika može uživati u njemu. Također, kostimi su bili jako dobro osmišljeni i dizajnirani, kao i šminka. Posljednja scena je dobila najviše pohvala od publike jer je jako emotivna i moćna, pogotovo jer je Freddie nastupio pred milijunima ljudi, iako je znao da je bolestan.

Namjera ovog filma bila je ispričati nam životnu priču pjevača Freddieja Mercuryja te o njegovoj ljubavi i strasti prema glazbi i borbi s AIDS-om. Film je jako zabavan, ponekad tužan, ali i inspirativan. Trebali bi ga pogledati svi koji uživaju u njegovoj glazbi, bez obzira na godine.

Mia Dobranović, 8. r

OŠ Šijana, Pula

Mentor: Vladimir Papić

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori