Radovi mladih pera

Osvrti iz OŠ Šijana: Titanik

Titanik  je američki dramsko – ljubavni film nastao 1997. godine u produkciji Jamesa Camerona. Glavne uloge imaju Leonardo DiCaprio kao Jack i Kate Winslet kao Rose. Radnja filma započinje kada jedan lovac na blago odluči zaroniti na dno Atlantskog oceana u potrazi za vrijednom dijamantnom ogrlicom. Pronađe sef i u njemu sliku djevojke koja nosi tu ogrlicu. Jedna stara gospođa ga kontaktira i kaže mu da je upravo ona ta djevojka sa slike i krene mu pričati o slavnom brodu Titanik i jednoj velikoj ljubavi.

Film je dostigao veliki uspjeh u svijetu i zaradio preko jednu milijardu dolara te osvojio brojne nagrade. Iako je ljubavni dio izmišljen, glumci su vrlo uvjerljivi i gledatelji se mogu poistovjetiti s njima. Mislim da je film pravi klišej jer se radi o ljubavnom trokutu između lijepe i mlade djevojke, bogatog i zlog tajkuna i siromašnog, dobrog mladića. Unatoč tome, film sam pogledala previše puta jer je idealan za vrijeme kada si tužan i trebaš se isplakati. Povijesni elementi su vjerodostojni te učine da se osjećaš kao da si baš u tom vremenu.

Film bih preporučila svim romantičarima i svim sretno ili nesretno zaljubljenim tinejdžerima. Pravi je pokazatelj kako ne mora svaka ljubav imati sretan kraj. Titanik je istinski klasik, ne sumnjam da su ga svi pogledali barem jednom. Moja je ocjena  je 10 / 10.

Emma Benčić, 8. r

OŠ Šijana, Pula

Mentor: Vladimir Papić

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori