Radovi mladih pera

Dani OŠ Šijana: Nikad neće ponoviti

Aleks je običan srednjoškolac koji prolazi kroz fazu odrastanja i puberteta. Sportaš je i igra za nogometnu reprezentaciju. Život mu je bio bajan dok nije upoznao Evana.
Evan je također srednjoškolac, ne bavi se sportom, nego leži doma i ljenčari. Alkoholičar je i uzima teže droge poput kokaina i ekstazija. Aleks je toga bio svjestan, ali se i dalje nastavio družiti s njim. Evan je subotom navečer odlazio na razne partije te je dolazio doma mrtav pijan i nadrogiran.
Jednom prilikom zvao je i Aleksa da dođe s njim u neki klub. Kako je bio povodljiv, pristao je. Prolazili su sati u tom klubu, a Aleksa je društvo nagovorilo na sve i svašta rečenicom “Jednom se živi”.
Aleks je također počeo dolaziti kući mrtav pijan i nadrogiran, pa su njegovi roditelji poduzimali sve što su mogli da se makne iz tog društva. On je bio tvrdoglav i nastavio po svome te se iskradao iz kuće kako bi išao sa svojim društvom.
Jedne večeri ponovo je izašao u klub, pretjerao s konzumiranjem alkohola i tableta te na koncu završio u bolnici na ispumpavanju. Roditelji su mu bili šokirani.
Aleksa to nije sprečavalo da se nastavi družiti s lošim društvom, sve dok jednog popodneva nije stigla pošta na njegova adresu. Bilo je to pismo od hrvatskog nogometnog saveza. Aleks je izbačen iz reprezentacije. Kada je to pročitao, sve mu se posložilo u glavi. Izgubio je ono što najviše volio. Sve zbog društva. Bio je povodljiv i htio se uklopiti. Shvatio je da mu je ovo bio najgori period u životu, te obećao sebi i roditeljima da to više nikada neće ponoviti.

Lucija Begonja

OŠ Šijana, Pula

Mentor: Vladimir Papić

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori