Koja je dobitna kombinacija?

Neobičan dan u našem domu

Bio bi to još jedan sasvim običan dan, da nije mi mlijeko iskliznulo iz ruku. Naša strina Klodete dolazi nam u goste. Bila je u Parizu. Mami je obećala kupiti parfem sa starinskom pumpicom i praline. Meni je obećala kupiti knjigu „Naš mali Pariz“, točkastu mašnu za kosu, šarene makrone i spomenar sa slikom Eiffelovog tornja.

Njena kćerka Mirta i sin Timon vole palačinke i topli kakao, a strina šipkov čaj. Mama me je zamolila da joj donesem mlijeko kako bi ispekla fine, prozračne i mirišljave palačinke za goste. Mlijeko mi je iskliznulo iz ruku te se razlilo po kuhinjskom otiraču. Mama me je izgrdila govoreći: nesrećo i šeprtljo jedna šeprtljasta! Ganjala me je po cijeloj kući. Ljuta, zadihana i umorna zaustavila se.

Telefon je zazvonio, bila je to strina. Javlja da neće dolaziti u goste, dobili su temperaturu i zagušljujući kašalj. Piju lijekove i odmaraju. Mama je posebno tužna. Veselila se strini, Mirti i Timonu. Željela je vidjeti strininu novu frizuru roza boje i francuske baršunaste ljubičaste štikle. S njom razgovarati, tračati i gledati fotografije s putovanja.

Palačinke se nisu pripremale jer smo ostale bez mlijeka,  ali smo mama i ja imale puno posla! Ribale smo, prale i četkale usmrđeni kuhinjski otirač!

Naše ponašanje utječe na ljude u okruženju!

Ana Prološčić, 10 godina, Josipovac

Ivana Prološčić, mama

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori