Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

Dajana Peinović: Nina, Frane i Leon

Dječak Frane i njegov brat Leon jednog su ljeta otišli na putovanje u Pulu posjetiti njihovu sestričnu Ninu. Putovali su što brže kako bi što prije stigli.
Nina ih je dočekala na ulazu od kuće i rekla: “Joj! Zar ste već stigli pa nisam ni tortu pripremila.” Torta im nije bila bitna nego su samo htjeli vidjeti Nininu sobu. Pitali su je mogu li pogledati njenu sobu, a ona je na to odgovorila “Pa zašto ne. Hajdemo!” Nina je prije nego što su došli njeni bratići pospremila cijelu sobu. Zapravo je sve pobacala ispod kreveta. Nikad prije joj soba nije bila tako uredna.
Poslije, dok su se Nina, Frane i Leon igrali u dvorištu došao je Ninin  pas, sve njene stvari razbacao po sobi. Nina je bila jako ljuta i vikala je: “Jao! Jao!” Ulovila ga je, ali do tada sve je već bilo pokidano. Pod krevetom barem više nije bio nered.
Sljedeći dan, Nina i Leon su bez Franeta otišli na more. Kada je primijetio da su na moru bez njega počeo je vikati: “Hej! Ah! Jao!” Nisu ga čuli.
Kada su se vratili, kuća je bila u plamenu i svi su plačući sjedili na travi. Jedino je Frane uživao. Nina je počela vikati: “Uh! Jao! Ugasi to!”
Na kraju, Ninina obitelj preselila se u bolju kuću, a Frane i Leon su otišli natrag kući i više se nikad nisu vidjeli.

Dajana Peinović, Pula

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori