Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

Ivana Grgurević: Dan bez mobitela

Dring dring! – oglasio se mobitel. Šest i četrdeset je. Imam vremena. Ustala sam iz kreveta i otišla doručkovati. Odmah sam uzela mobitel da pogledam što je novo na Instagramu. Tata je već tisuću puta rekao jednu te istu rečenicu:

  • Prestani stalno gledati u mobitel! Izgubit ćeš vid! Postat ćeš ovisna, što uopće radiš na njemu?

I tako svaki dan…

Izašla sam iz kuće i krenula prema školi. Dok sam hodala pored mene je prošao biciklist kojemu se izgleda, jako žurilo. Prestrašio me kada je onako brzo prošao pokraj mene i mobitel mi je ispao iz ruke. To je bio najgori trenutak u životu. Nastavila sam ići u školu pokušavajući popraviti mobitel, ali mi to nije polazilo za rukom.

Kad sam došla pred školu, pokazala sam mobitel prijateljima, a njima i nije baš bilo previše žao. Kako se činilo, većina me nije niti doživljava. Bili su zaokupljeni svojim mobitelima.

Kada smo ušli u razred, svatko je gledao u svoj mobitel. Ušla je profesorica i svi su brzo sakrili mobitele ispod klupe. Većina razreda nije niti pratilo nastavu. U vrijeme marende, većina nije niti jela, nego je, znate što je radila.

Na sljedećem satu pitala sam prijateljicu iz klupe:

  • Zar ti ne znaš ništa drugo, nego samo gledati u mobitel?

Odgovorila mi je:

  • Jučer sam prešla tri levela! Ja sam genije, zar ne?

Tupo sam ju gledala.

Zadnji sat imali smo tjelesni. Otišli smo s profesorom do Šijanske šume da malo razgledamo.

Većina nije niti gledala prirodu. Meni je bilo super i baš sam uživala. Gledala sam prirodu i slušala ritam prirode. Kratko je trajalo.

Vraćala sam se kući. Ispred mene, hodale su dvije djevojčice i nisu pričale, samo su gledale u mobitel.

Došla sam kući. Dala sam mobitel tati i rekla da mi ne treba. Sve sam ispričala roditeljima. Zamolila sam ih da odemo do Šijanske šume i otišli smo.

Bilo nam je super. Naučila sam lekciju, ne gubimo vrijeme za mobitelom! Umjesto toga provodimo vrijeme u prirodi ili se bavimo sportom. To može biti vaša nova igra. Ja sam ju ovoga trenutka počela igrati, a sljedeći level mi je upisati se na neki sport!

Vaša sljedeća razina imat će ovakav naslov: Stop mobitelima! Što prije počnete, prije ćete ih zaboravili, zato krenite! SAD!

Ivana Grgurević, Pula

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori