Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

Melani Matošević: Žabica

Jedna mala žabica odlutala je od svoje obitelji. Djevojčica Mia ju je pronašla i odlučila ju je uzeti kući.

Mala žabica bila je jako zbunjena i nesretna zbog gubitka svoje obitelji. Djevojčica Mia brinula se o njoj sve dok nije shvatila da joj jako fali obitelj. Djevojčica je odlučila potražiti druge žabe i pogledati da li liče njenoj maloj žabi koju je nazvala Matilda. Niti jedna nije ličila maloj Matildi. Djevojčica Mia nije odustajala od potrage za njezinom obitelji. Došla je večer i Mia je s Matildom morala krenuti kući. Navečer prije spavanja Matildi je šaptala kako neće odustati od potrage za njezinom obitelji.

Sljedeći dan u ranu zoru uputile su se u šumu tražeći njenu obitelj. Opet nisu pronašli nikoga, Mia je bila jako tužna zbog Matilde. Tješila je Matildu kako će sve biti u redu. Došla je večer i bilo je vrijeme da otiđu na spavanje. Mia je obećala Matildi da će sutra pronaći njezinu obitelj.

Došlo je jutro i Mia i Matilda su se uputile u šumu. Srećom pronašli su Matildinu obitelj i Matilda joj je bila jako jako zahvalna. Mia je bila jako sretna zbog Matilde i njezine obitelji. Matildina obitelj joj je jako zahvalila. Mia je krenula kući bez Matilde, bila je tužna jer je taman sklopila prijateljstvo s malenom Matildom. Mahala je Matildi i njezinoj obitelji sve dok nije otišla iza jednog grma i onda se više nije vidjela. Matilda je sa svojom obitelji krenula kući, svi su se držali zajedno ne odvajajući se. Mia ih je sljedeći dan odlučila posjetiti. Donijela im je hrane i vode. Matildina obitelj bila je jako zahvalna.

Mijina obitelj je bila jako ponosna na Miu. Ona je svaki dan nosila hrane i vode Matildinoj obitelj. Svi su bili sretni i zadovoljni. Mia je donosila hranu i vodu svaki dan i to dvadeset i sedam  godina. Žabe su bile jako zahvalne Miji. Imali su jako lijepi život zahvaljujući njoj.

Melani Matošević, Žabica

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori