Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

Petar Banović: O zvijezdama

Svi znamo da pored farmi nema škola, ali ova škola stvarno je pored farme. Ravnatelj ove škole je farmer. Ovaj ravnatelj često priča o svojoj zastavi. Ta zastava je stvarno dosadna. Uvijek govori: zastava ono, zastava ovo, zastava je, zastava će…

Kod naše škole je štala samo s kozama i svinjama. Uvijek, kad sam ispred škole prilazim svinji da je podragam. Kad je podragam, ona pobjegne, a kozi se napuni kufer pa me napadne. Mrzim tu kozu jer se uvijek pravi da je šefica. Kad dođem na sat hrvatskog jezika, profesor stalno priča o zvijezdi Sjevernjači. Kod škole je puno muha jer su u štali koze i svinje. U vrijeme velikog odmora, cure pričaju o svinji Ratku, o svinji Darku, o svinji Mirku i svinji Dariju, a profesori o kozi Milici. Toj kozi daju najviše hrane, a čak joj je profesor hrvatskog pričao o zvijezdi Sjevernjači. Kozu Milicu svi vole, a ja jedini ne.

Sutradan nam je profesor opet pričao o zvijezdi Sjevernjači. Kad sam došao kući, radio sam plan kako ću prevariti kozu. Došao sam navečer pripremiti joj zamku. Ujutro sam se rano probudio. Prišao sam zamci i vidio kozu. Bio sam sretan jer mi je plan upalio. Ovaj put nam je profesor pričao o zvijezdi Sjevernjači i zvijezdi Sirius. Nakon tog dana mogao sam podragati svinju kad god želim. Danas sam očito dobre volje jer sam razgovarao s profesorom. Svaki put o zvijezdama.

Petar Banović, Pula

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori