Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

Ana Kuhar: Tam je najlepše

               Jo sem Ana i živim v Puli. E, pa, sigurno se ve pitate, kak ve to ak vam po međimurskom povejdam. To vam je zoto kaj je moja mama Međimurka, ona vam je z Hlapične, jenog malog sela, ali nej meje vrejdnišeg od drugih.

               I tak sem vam jo na pol Međimurka. Z tim se joko ponosim, znote meni vam je to nekaj najlepšega. Da dojdem v Hlapičinu, odma imam meje brigi na pameti, kak da se z glave vum dleti. V Međimurju je cejla moja obitelj z mamine strone i rada idem k jim da morem. Najrojši po leti, ali prije smo stalno v zimi hodile mama i jo i sake zime bi snegec pal, kak da je znol ka budemo mi dojšle, mi „Puležanke“ kak su nas zvole tete zadrugorke v selu. Jo se ponajveć smatram Međimurkom. Tam vam je moj mali raj. Saki pot da dojdemo, jo vam napravim na jenom paperčeku popis kaj se taj pot moram videti. Nigdor ne bum pozabila da sem prvi pot bila na Porciunkulovom, kakše je to veselje bilo. Mislim ka sem se i mami na vrh glove popela kulko pot sem vu tim dnevu rekla ka idem na Porciunkulovo. Bilo je to po leti 2018. godine, v 8. mesecu. Tej sem den jela languše, bila na fejst brzomu zmaju, tam ka se žetoni kupiju, pa se deca moreju iti sikam pelati i igrati. Ka bi stvori bile još bolše, tej den je nastupala Crvena jabuka, moj najdraži i najbolši band. To mi je bil jeden od najzabavniših dana v životu. V 2. mesecu ove godine sem bila z mamom i na bakinom rođendanu, iznenadile smo ju tak kaj je jeno vrejme nej mogla ni govoriti, sam se je smijola.

               Mislim si ka bum se jenoga lejpog dneva doselila v Međimurje ka saki den morem videti male zelene bregece i kak jih sunčeko lejpo greje, to mi je velika želja. Mortik pa se i sretnemo, vi kaj ovo čitate, kaj znote ak bum jo vaša nova soseda za por let.

                                                                Ana Kuhar, Pula


Tamo je najljepše

Ja sam Ana i živim u Puli. E, pa, sigurno se sad pitate kako sad to, ako vam pričam na međimurskom. To vam je zato što je moja mama Međimurka, ona vam je iz Hlapičine, jednog malog sela, ali ne manje vrijednog od ostalih.
I tako sam vam ja na pola Međimurka. S time se jako ponosim, znate meni vam je to nešto najljepše. Kad dođem u Hlapičinu, odmah imam manje briga na pameti, kao da sve van iz glave odleti. U Međimurju je cijela obitelj s mamine strane i rado idem k njima kad mogu. Najrađe je to po ljeti, ali prije smo stalno po zimi išle mama i ja i svake zime bi pao snijeg, kao da je znao da ćemo mi doći, mi „Puležanke“ kako su nas zvale tete prodavačice u selu. Ja sebe ponajprije smatram Međimurkom. Tamo vam je moj mali raj. Svaki put kad dođem, ja vam napravim na jednom papiriću popis što sve trebam posjetiti. Nikad neću zaboraviti kad sam prvi put bila na Porcijunkulovom, kakvo je to veselje bilo, mislim da sam se i mami na glavu popela koliko puta sam u tom danu rekla da idem na Porcijunkulovo. Bilo je to po ljeti 2018. godine, u 8. mjesecu. Taj sam dan jela langoše i bila na jako brzome zmaju, tamo gdje se kupuju žetoni pa se djeca mogu ići svugdje voziti i igrati. Da bi stvari bile još bolje, taj dan je nastupala i Crvena jabuka, moj najdraži i najbolji band. To mi je bio jedan od najzabavnijih dana u životu. U 2. mjesecu ove godine bila sam s mamom i na bakinom rođendanu, tako smo je iznenadile da jedno vrijeme nije mogla ni govoriti, samo se smijala.
Mislim da ću se jednog lijepog dana doseliti u Međimurje da svaki dan mogu gledati male zelene brežuljke i kako ih sunce grije, to mi je velika želja. Možda se i sretnemo, vi što ovo čitate, tko zna ako ću ja biti vaša nova susjeda za par godina.

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori