Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka

Mirta Levatić: Zmajček Pozojček iz Brezja

Bio jednom jedan mali Zmajček Pozojček. Živio je u Brezju u malenoj kućici. Oko kućice rasli su tulipani. Kućica je bila plava i rozna. Imala je šiljast crveni krov s malo sive boje. Tog dana padala je kiša.

Zmajčeku je bilo dosadno pa se igrao igračkama. Izradila mu ih je mama. Njegov prijatelj Miroslav došao je k njemu na igru. Igračke su bile razne životinje, a mačka je bila izrađena od brezina drveta. Bila je to omiljena Zmajčekova igračka jer je on jako volio mačke. Miroslav i Zmajček su se zapitali odakle Zmajčekovoj mami breza. Zmajček se sjetio da je mama našla komad debla u šumi i da ga je donijela doma. Rekao je da misli da je Brezje dobilo ime po brezama.

Mama ih je pozvala na ručak. Jeli su meso, salatu i juhu jer im je to fino i zdravo. Za desert su pojeli domaći sladoled od jagoda i borovnica. Zmajček je predložio igru vješala, a Miroslav igru kamen, škare i papir. Nakon igre išli su u šetnju. Uočili su psića. Bio je sam samcat i cvilio je. Bio je gladan. Uzeli su ga, odnijeli kući i dali mu meso koje je ostalo od ručka. Prestao je cviliti, zavolio ih je. Spasili su ga i odlučili zadržati. Nazvali su ga Floki.

Mirta Levatić, 5 godina

Ilustracija je uradak brata Hrvoja (2.r) koji je za likovni zadatak u online školi trebao izraditi zmaja i sv. Jurja, a mentorica mu je bilaLadislava Šestak - Horvat, OŠ Petar Zrinski Šenkovec.
Ilustracija je uradak brata Hrvoja (2.r) koji je za likovni zadatak u online školi trebao izraditi zmaja i sv. Jurja, a mentorica mu je bila Ladislava Šestak – Horvat, OŠ Petar Zrinski Šenkovec.

 

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori