Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

Ana Krolo: Dugouhi zec

Jednoga dana bilo je puno malih, slatkih zečića. Ti zečići imali su slatke, male uši. Jedan je zec imao jako duge uši. Taj zec zvao se Dugi, a nadimak mu je bio Dugouhi zec. Svi su mu se rugali zbog dugih ušiju.

Ali, taj Dugouhi zec bio je jako lijep. Majka mu je govorila da ne sluša druge što govore. Dugi ju je poslušao i ignorirao je druge što govore o njemu. Njegova majka bila je jako lijepa i dobra.

Njegov tata je također bio jako lijep. Govorio mu je da on nije Dugouhi zec, nego da je poseban zec. Majka je podržala tatu. Dugi je bio oduševljen.

Dugi je bio još malen. Želio je postati veliki zec. Nakon deset godina, Dugi je postao veliki, odrasli zec. Krzno mu je bilo  crno-bijele boje. Svi su ga obožavali.

Dugiju se više nitko nije rugao. Svi su bili ljubomorni na Dugija zato što je imao dugačke uši. Dugi se zaljubio u bijelu zečicu. Bila je jako lijepa.

Zečica se zvala Gaby. Nakon godinu dana, Dugi je dobio sina. Dugi i Gaby su ga nazvali Mrkvica zato što je stalno volio grickati mrkve. Dugijeva obitelj bila je sretna do kraja života.

Ana Krolo, Osijek

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori