Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

Ana Krolo: Dva labradora

Živio jednom mali labrador imenom Niki. Niki se uvijek volio igrati sa svojim bratom. Niki je uvijek lovio razne ptice. Njegov brat  isto tako. Niki je svaki dan sjedio u dvorištu sa svojim bratom.

Brat mu se zove Roki. Majka ih svaki dan nosi u krevetić. Kad ih majka ostavi u krevetiću, ona ode u svoj krevet. Kad se braća probude, počnu se svađati oko jela i guraju zajedno glavu u jednu zdjelicu.

Dva mjeseca kasnije, Rokiju se počela mijenjati boja dlake. Postajala je zlatna. Kada su bili u istoj boji, nije se znalo tko je Roki, a tko je Niki. Sad se napokon po nečemu razlikuju.

Legli su na stepenice i promatrali cijelo dvorište. Godinu kasnije, napokon su odrasli te se odlučili krenuti na daleki put. Roki i Niki su rekli da će si naći novi dom. Nakon tri sata putovanja su se odmorili u visokoj travi.

Nakon jednog dana putovanja, Roki se izgubio. Niki ga je tražio cijeli dan i cijelu noć. Dozivao ga je lajanjem, ali Roki je bio jako daleko pa nije čuo.

Nakon dva dana, Niki je našao Rokija. Niki je bio jako sretan, a i Roki. Napokon su zajedno. Sjeli su zajedno kao djeca. Odlučili su  se vratiti u svoj lijepi, topli dom.

Ana Krolo, Osijek

 

 

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori