Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

Ana Krolo: Najljepša životinja

Bilo jednom puno lijepih životinja. Te životinje su se svađale tko je ljepši. Kralj džungle, tigar, bio je najljepši. No, nisu svi tako mislili. Papiga je mislila da je ona najljepša zbog svojih šarenih boja i uvijek se hvalila.

Slon se hvalio zato što je velik i jak, ali nije spomenuo da se boji miša. Rakun se hvalio zbog dvobojnog repa i slatkog lica te malog nosa. Kad su to ostale životinje čule, kako se oni hvale, počele su i one. Tigar se ustao i režao. Svi su prekinuli svađu i ispričali se tigru. Tigar je po zadnji put spomenuo da je on najljepši. Svi su davali znakove za da, naravno i tako dalje. Svi su ga se bojali osim velike crne pantere. Dok je tigar držao govor, crna pantera je ležala i oštrila kandže. Pantera je znala da je ona najljepša zbog crne boje i zlatnih svjetlucavih očiju.

Crna pantera je uvijek spavala na grani i promatrala ostale. Uopće nije imala prijatelja, osim jednog malog crnog kosa. Oni su se uvijek družili zajedno i nikad nisu slušali što je kralj tigar govorio. Idućega dana, kos je morao otići, ali ne zauvijek.

Tigar je rekao svome sinu kako će, kada naraste, on postati kralj. Sin je bio jako sretan zbog toga. Majka ga je uzela i nosila do njihove kuće.

Deset godina kasnije, sin je postao kralj džungle. On nije bio strog kao njegov otac. On se družio sa svima i nikada nije režao na njih. Sve su se životinje složile da je on najljepša životinja na svijetu. Svi su mu se klanjali. Papiga je letjela oko njega. Crna pantera bila mu je najbolji prijatelj, a i kos se vratio. Bilo im je jako lijepo bez svađe. Mladi tigar postao je najljepša životinja na svijetu i najbolji kralj koji je ikada vladao džunglom.

Ana Krolo, Osijek

 

 

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori