Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

Ana Krolo: Različiti

U dalekoj šumi živjele su razne životinje. Jedna životinja koja je vidjela drugu životinju, u sebi je govorila da je ona ljepša nego ta druga. Idućeg dana, kada su lovci počeli živjeti u šumi, sve životinje su odlučile pobjeći kako ih lovci ne bi pronašli. Ali, postojao je jedan problem – svađa. Jedna vrsta životinja nikada nije htjela biti s drugom, ali sada nisu imali izbora pa su zajedno krenuli u veliku pustolovinu za slobodnim životom. Naravno, tko bi vodio grupu nego sokol; on je letio i gledao ima li negdje slobodan svijet, ali ga nije bilo. Rasporedili su se po vrstama. Iza sokola ide puno drugih ptica koje mu pomažu. Iza ptica idu divlje svinje i tako dalje, a kralj šume je vuk. Životinje su hodale i hodale. Divlji konji su lupali kopitima, ptice su cvrkutale, kralj vuk je zavijao, a s njim i njegov čopor. Nakon tri sata su se odmorili u nekoj špilji. Malo su odspavali, ali kratko – kralju vuku se žurilo. On je zavijao i zavijao i to jako glasno. Svi su se probudili i opet su svi krenuli na dalek put. Životinje su došle do jedne velike rijeke; to im je bio prvi izazov! Vuku je to bio mačji kašalj, a i risu također. Na putu su naišli na razne prepreke. Naravno, i životinje moraju jesti jer su mesojedi; biljojedima je lako kada je posvuda oko njih trava. Srećom, mesojedi su naišli na rijeku gdje je bilo puno riba. Nakon ručka su krenuli dalje. O, ne! Kralj vuk vidio je dva lovca i upozorio je ostale da idu tiho za njim. Ostali su ga, naravno, poslušali.

Vuk je skočio na veliku stijenu i počeo zavijati što je značilo da je došlo vrijeme za odmor. Vuk je sjeo i glasno zavijao dok su drugi spavali ili jeli. Vratili su se na put i dalje pod vodstvom sokola. Sokol je vidio zgrade i zaključio da su pored grada. Svi su bili u panici, ali i malo ljuti zbog toga što ljudi zagađuju okoliš. Svi su odmah zaobišli grad i vratili se na put. Nakon dva sata opet su se odmorili i vuk je sjeo na stijenu te zavijao.

Sokol je vidio drugu šumu i odmah pozvao kralja vuka. Vuk je rekao da se krene u tu šumu. Svi su bili sretni što su našli novi dom, ali su razmišljali koliko će im trebati da se priviknu na novu šumu. Dobro, to sada nije važno. Svi su počeli trčati od sreće. Kada su stigli u novi slobodan svijet, bile su najsretnije životinje na svijetu. Na kraju su prihvatili da je jedna životinja različita od druge životinje.

Ana Krolo, Osijek

 

 

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori