Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

Mirna Rajlić: Što se ne smije dogoditi

„Gdje ima vatre, ima i dima.“- reći će ubrzo Mario. Ne u tako bliskoj budućnosti, ali dovoljno da svi mi znamo za to. Tajna je, kako ja to znam. Sve što morate znati je nešto što će reći gospodin Lukić. „Važno je, tko je rekao istinu.“ Neće ni njima puno imati smisla, ali shvatit će što je istinski važno.

Ovako će se to odigrati: Mario, Nina, Lucija i David će napraviti nešto glupo. Naći će se svi ispred škole na dan 15. travnja 2034. godine. Njima će se činiti kao normalan dan. Završit će im nastava u dva popodne kad će čuti groznu vijest. Njihova prijateljica Nikolina bit će zarobljena u hladnoj maloj kutiji i njeni roditelji trebat će platiti dvadeset tisuća kuna da je oslobode. Oni to neće moći platiti.

Otimači će je držati u Amfiteatru Areni. Nitko je neće moći spasiti bez da napravi nešto glupo, osim ako ne napravi nešto glupo. Što će se i dogoditi. Odlučit će da će spaliti Amfiteatar. Mislit će da je to jedino rješenje. Planirat će raspršiti posebnu zapaljivu kemikaliju kako bi istjerali otmičare. Sve će, međutim, pokvariti loše vrijeme. Neće uspjeti napraviti ništa. Policija će biti bespomoćna, otmičari će ubiti Nikolinu.

Njeni roditelji će se rastati i nikada neće naći ljubav. Njezini prijatelji bit će zatvoreni, završit će po različitim psihijatrijskim ustanovama. Nitko više neće vjerovati policiji. Anarhija će izbiti na ulicama i progutati Pulu. To se ne smije dogoditi.

Mirna Rajlić, Pula

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori