Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

Dora Kovačević: O čemu ovisi nečija vrijednost

Ovisi li nečija vrijednost o izgledu, o lajkovima, ili pak o postignutim uspjesima? Nismo sigurni.

Možda je drugima bitno kako netko izgleda. Moje skromno mišljenje je, ljudi, živimo u 21. stoljeću! Svatko ima pravo na svoj stil i to ga ne mora označavati kao osobu! Barem ne bi trebalo. Nije li tako?

A što s lajkovima? Brinete zbog broja „srca“ na objavi s Instagrama, hoćete li ih uspjeti skupiti više od najpopularnije osobe u razredu? A što ćete time dobiti, zanima me, što postižete lajkovima? Hoće li Vam to pomoći u otkrivanju lijeka protiv nove bolesti, ili ćete pomoću njih otkriti novu galaksiju? Ne, naravno da nećete. Dakle, čemu sve to? Zašto se ne bismo koncentrirali na prave stvari, ono što je zaista bitno?

I evo nas ponovno na početnom pitanju. Ovisi li nečija vrijednost o onome što je postigao u svojem životu? Rekla bih – da, ovisi. Uspjeh je itekako bitan čimbenik naših života. Ponekad je uspjeh odlično riješiti ispit, pobijediti na natjecanju. Nekad je uspjeh postati članom prvog postava nogometne ekipe, a nekad je uspjeh jednostavno doći do kraja videoigre. Što se odnosi na uspjeh, što uspjeh u nekom trenutku, za određenu osobu, jest, nije toliko bitno. Bitan je osjećaj. Taj osjećaj vrijednosti, koji osobu, nakon ostvarenog postignuća, silno ispunja. Osjećaj da ste učinili nešto dobro, nešto korisno, nešto što Vam je posebno važno. Kada ste dokazali svima ostalima, a i samome sebi, da to možete. Upravo Vas taj uspjeh čini vrijednima, vrjednijima nego prije. Dakle, istina je, nečija vrijednost ovisi o njegovu uspjehu. Vjerujem, i nadam se, da se to nikada neće promijeniti.

Dora Kovačević, Bošnjaci

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori