Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

Maro Koroman: Kuća s Wanstonskog brda

U jednom malom engleskom gradiću Wanstonu, blizu Liverpoola, događaju se čudne stvari po noći. Ludi  klinci se motaju oko starog napuštenog  igrališta iznad grada. Tamo igraju nogomet s probušenom loptom i kamenjem. Često istražuju staru kuću pored igrališta. U toj  družini su Sarah, Jim, Rod i Kerry.

Bacili su se na posao, i to baš jako. Počeli su istraživati kuću. Kad su ušli u kuću bilo je jako jezivo to što je namještaj bio star, ali čist i neoštećen. Počeli su prčkati po kući. Najednom je Jim je u jednoj ladici našao crnu svjetiljku i vojno pismo. Kad su svi to vidjeli, dogovorili su se da se rasprše po cijeloj kući. U dnevnom boravku su se skupili i našli zeleni sladoled na stolu. Najednom je Jim počeo govoriti: “Ovdje je dječak. On je čudni desetogodišnjak u problematičnoj situaciji.” Kerry je zatim rekla: “Ovako izgleda” i rukom je pokazala na rozi bicikl ispod police. Redovito bi prestali s istraživanjem kad bi se nešto pomaklo, ali ovaj put nisu. Rod je shvatio da je nešto opsjednulo Jima i Kerry. Polako je sjeo na trosjed i viknuo im da se vrate u normalno stanje, što je i uspjelo. Dugim korakom su došli do bicikla i odjurili kući. Kad su se vratili, odmah su počeli pričati o tome. Najednom se Kerry sjetila da je jutros vidjela čudnog dječaka oblivenog krvlju.

Opet su došli, ali ovaj put su ponijeli vreće za spavanje. Rod je naglo krenuo otvoriti vrata. Nažalost, bila su zaključana. Sarah se sjetila da na tavanu postoje vratašca kroz koja mogu proći. Prošli su kroz njih i došli na tavan. Kako im se između koraka motala hrpa igračaka, teško su dolazili do vrata koja vode u kuću. Kad su se počeli spuštati niz tavanske stube, vrata kroz koja su ušli su se naglo zatvorila. Neposredno nakon tog događaja, Sarah je počela plakati i govoriti:  „Voljela bih otići kući!” Nakon nekog vremena su čuli škripanje u spavaćoj sobi. Došli su u tu sobu i vidjeli natpis ispisan krvlju “Kad imate vremena igrati se s neobičnom djecom? To su klinci duhovi.” Vidjevši to, dojurili su do crne svjetiljke, a zatim u podrum.

Kad su došli u podrum, vidjeli su tu djecu. Neki su čudno prišli,  dugim korakom, a drugi su polako sjeli. Počeli su pričati o dobrom zagrobnom životu. Jim, Kerry, Rod i Sarah, pokušali su dojuriti do vrata, ali nažalost su bila zaključana. Zatim je Jim shvatio da je to zamka jer su ta djeca držala dinamit u ruci. Jim i Kerry nakon eksplozije postali su trajni invalidi, a Sarah i Rod su se pridružili onoj djeci u zagrobnom životu.

Maro Koroman, Pula

 

 

 

 

 

 

 

 

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori