Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

Andrea Biletić: Čarobna slova

Našla sam se u nepoznatom gradu. Sve je puno visokih zgrada, frizerskih salona i trgovina. Približila mi se nepoznata djevojčica i pitala me: „Jesi li ti nova ovdje?“, budući da me nikad prije nije vidjela.

Odgovorila sam joj: “Izgubila sam se!“. Predstavila se: “Ime mi je Lea!“ Pitala me: „Želiš li u obilazak grada“? Pristala sam. Dok smo šetale, prolazile smo pored velike zgrade na kojoj sam ugledala plakat. Na njemu je pisalo: “Pula City Mall 50% popusta!“ Zbunjeno sam je upitala: “Što je to Pula?“ Nasmiješila se i rekla mi je: “Pula je veliki grad u kojem se trenutno nalazimo!“ Prolazile smo pored nekog parka prepunog djece, a meni je za oko zapelo veliko slovo „M“. Zastala sam. Razmišljala sam sve dok moje misli nije prekinula Lea  pitanjem: “Zašto si zastala, je li sve u redu?“, no nisam joj odgovorila. Razmišljala sam  i shvatila sam da moje ime počinje s tim istim slovom. Nastavile smo šetati i zaželjele smo se sladoled. Uzela sam kuglicu  jagode,  a Lea čokoladu. Na mom kornetu je pisalo slovo „E“. Počela sam sumnjati da je to neka poruka. Prepričala sam sve Lei pa je tako zaključila da trebamo pretražiti nekoliko knjiga u knjižnici vezano za ta „čarobna“ slova.

U knjižnici nismo ništa našle. Odustale smo. Na izlazu iz knjižnice, ugledala sam udubinu u polici. Približila sam se i ugledala sićušno izrezbareno slovo „L“. Pokazala sam Lei, no ona je mislila da je sve to šala i da se netko zafrkava s nama. Izašle smo iz knjižnice, a u mojim su mislima još uvijek bila ta slova. Na putu nazad, na tlu sam ugledala veliki list na kojemu je pisalo “MELITA“.

Shvatila sam da se zovem Melita i sve ispričala Lei. Rekla je da joj ličim na jednu djevojčicu, ali da se ne može sjetiti na koju. Nakon nekog smo vremena obje shvatile da sam ja Melita, djevojčica iz knjige „Duh u močvari“. Otrčale smo nazad u knjižnicu da bi pronašle knjigu, neobičnu knjigu, u kojoj piše kako se mogu vratiti natrag, u knjigu iz koje sam izašla. Prošlo je dosta vremena, no našle smo je.

U čarobnoj knjizi je pisalo da trebam izgovoriti ime knjige u koju se želim vratiti. Pozdravila sam se s Leom i obećala joj da ću je posjećivati. Izgovorila sam riječi i vratila se u čarobnu knjigu.

Andrea Biletić, Pula

 

 

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori