Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

Ronald Bačani: Babarogina kuharica

U nekom selu, jednom davno živjela je stara gospođa Babaroga. Jednog je dana nenadano ostala bez svoje kuharice koja joj je spremala ukusna jela. Stoga je već istog dana na sve električne stupove u selu stavila oglas u kojem je pisalo da traži kuharicu. Nije prošlo mnogo vremena, a na oglas se javila mlada djevojka Marija.

Marija i Babaroga počele su svoje druženje svađom – naravno oko plaće. No, Babaroga je ipak pristala na 9300 kn mjesečno! Marija je svakog dana kuhala jednostavnija jela za koje nije trebalo puno namirnica. Ali svake subote i nedjelje željela je iznenaditi svoju šeficu svojim neobičnim specijalitetima. I tako je Marija jedne subote, na prvi dan proljeća, kuhala svoj najfiniji specijalitet. To su bili makaroni s paucima u umaku od puževe sluzi. Babaroga se oduševila tim jelom i puno je zahvalila svojoj kuharici. U nedjelju, drugog dana pozvala je Babaroga svoje prijateljice i svoje susjede na ručak. Marija je tada imala najveći izazov u svom životu-kuhati za više ljudi. Tog dana izmislila je novi specijalitet: pohanu vidru sa žabljim kracima i krvlju medvjeda. Svi su se dobro najeli i pohvalili Babaroginu kuharicu Mariju.

Marija i Babaroga počele su živjeti zajedno. Babaroga je Mariji povisila plaću te joj je svakog tjedna davala džeparac. Sretno su živjele do kraja života te su bile jako složne cimerice.

Ronald Bačani, Sesvete Ludbreške

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori