Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara!

Ivan Silić: Prijateljstvo

Jednom davno u malom, prekrasnom primorskom selu živjela su tri vuka. Vukovi su bili vrijedni, pošteni, hrabri i jako dobri prijatelji.

Jednoga dana odlučili su se otići igrati u malu kolibu na vrhu sela. Pozvali su svog najboljeg prijatelja medu. Veselili su se igri s njime. Na putu do njegove kuće susreli su se s dvojicom njegovih najboljih prijatelja koji su brzinom munje pobjegli. Vukovi su se začudili, ali nisu ih pratili. Kad su stigli do medine kuće tužno im je rekao da ne može doći. Vukovi su bili tužni, ali si nisu htjeli pokvariti dan, pa su se otišli prošetati do najvećeg brda u selu. Tamo su se strašno razbjesnili i rastužili. Vidjeli su medu i dvojicu prijatelja u šetnji. Jako su se ljutili, toliko da su htjeli uništiti najveće stablo na svijetu i baciti ga.

Sljedećeg jutra medo je priznao da je šetao s dvojicom prijatelja. Vukovi se ni najmanje nisu začudili. Medo je stidljivo upitao može li se doći igrati s njima. Iako su se još uvijek bili malo ljuti primili su ga u igru.

Pravi prijatelji uvijek sve oproste!

Ivan Silić, 4.c

OŠ Petra Kanavelića, Korčula

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori