Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara!

Mia Skokandić: Vučica i pubertet

U jednoj prekrasnoj šumi živjela je vučica sa svojom obitelji. Imala je dosta prijateljica. Najviše se družila sa zečicom, srnom i ptičicom.

Jedno jutro vučica se probudila. Otišla je u kupaonicu umiti se. No kada se pogledala u ogledalo uočila je da joj je krzno počelo bijeliti. Vučica se prestrašila. Odmah je otišla reći to mami vučici i tati vuku. Oni su joj rekli da je to dio odrastanja. Vučicu je bilo strah ispričati svojim prijateljicama o tome što joj se dogodilo.  Otišla je s tatom vukom na šumsku misu. Cijelo vrijeme je razmišljala kako će reći svojim prijateljicama. Kad je završila šumska misa tata i vučica odmah su otišli kući. Vučica je doma počela plakati i ispričala mami vučici o svom strahu da ako kaže prijateljicama kako se one više neće htjeti igrati s njom. Mudra mama vučica objasnila joj je da ako se neće više htjeti igrati s njom da joj nisu prave prijateljice.

Vučica su mamine riječi ohrabrile i otišla se igrati. Ispričala je prijateljicama o svom krznu. Njene prijateljice su bile sretne zbog vučice. Sve četiri otišle su igrati graničara. Sve je bilo kao i prije.

Ako zbog nevažne stvari izgubiš prijatelje, nisu ti bili pravi prijatelji.

 

Mia Skokandić, 4.c

OŠ Petra Kanavelića, Korčula

Donirajte Udrugu Mlada pera
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori