Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara!

Tomislav Jurjević: Magarac, zec i roda

Prošle jeseni na jednom primorskom otoku magarac i zec odlučili su pobrati masline i napraviti kvalitetno maslinovo ulje. Mudri prijatelji pozvali su visoku rodu u pomoć, ali ona ih je odbila jer je odlučila odmarati. Ipak, očekivala je da će naposljetku dobiti dio ulja.

Magarac i zec otišli su pobrati masline. Vrijedni magarac i zec su se nakon četiri sata mukotrpne berbe vratili kući, na brzinu ručali, a zatim otišli pobrati ostatak. Ubrzo je pao mrak, a oni su pobrali samo polovicu maslina. Kada su umorni stigli kući roda ih je upitala jesu li pobrali sve, a oni su joj odgovorili da nisu jer je pao mrak. Sutradan su magarac i zec otišli napraviti ulje od pobranih maslina, a kada su to obavili roda im je rekla da želi ulje. Magarac joj je odgovorio da može pobrati ostatak i tada imati ulje.

Roda ga nije poslušala već je sjela i glumila da plače, ali magarac i zec nisu nasjeli na rodin trik. Sutradan je roda za ručak jela suhu ribu dok su magarac i zec uživali u lijepo nauljanoj ribi od 2 kg.

Da bi mogao uživati, trebaš se i pošteno namučiti!

Tomislav Jurjević, 4.c

OŠ Petra Kanavelića, Korčula

Svaki cent je itekako značajan!
Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori